Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Боудіка ~ Королева-воїн ~ Срібна монета в дерев’яному футлярі


17 800.00 UAH
Серія:
Ексклюзив
Розмір:
55 mm
Емітент:
Острів Мен
Рік випуску:
2020
Тираж:
999
Метал, проба:
Ag 999
Лігатурна маса, г:
93.3
Номінал:
5 фунтів
Якість:
оксидована поверхня
Футляр:

Продовжуючи надзвичайно успішний випуск срібних монет у формі кельтського хреста “Король Мананнан”, випущених для острову Мен, з гордістю представляємо монету із зображенням Королеви-воїна. Боудіка очолила повстання в 60-61 роках н.е. проти римлян, які анексували її рідну землю.
За словами істориків, вона була змушена очолити повстання після того, як її чоловік, король Прасутаг помер і римляни захопили її землі, принизивши її та її сім’ю. Боудіка, чиє ім’я означає “Перемога”, присягнулася помститися.
Ця королева-воїн привела свої сили до захоплення трьох найбільших міст, населених римлянами. Бракувало лише перемоги в останній битві, щоб повністю вигнати римлян з Англії …
Боудікка служила джерелом натхнення для незліченних поколінь, в тому числі для британських королев Вікторії і Єлизавети.
Ця срібна монета унікальної форми вагою 3 унції з ультра високим рельєфом і обробкою під старовину віддає данину поваги Боудіці. На монеті вона зображена гордо одягненою в бойове спорядження з сокирою в руці. Блискуча відполірована сокира чудово контрастує з античної обробкою поверхні монети. На задньому плані зображено абстрактний візерунок Вóрон, який був і залишається потужним символом британського народу. Вóрони – птахи, що досі є під охороною в Лондонському Тауері.
Придбайте частину цієї захоплюючої історії, яка надихає на великі звершення!




Купівля Продаж
USD
40.2 40.95
EUR
43.15 43.95
PLN
9.95 10.15

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.