Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Агентство «Рюрік» підвищило довгостроковий кредитний і депозитний рейтинги РАДАБАНКу

13 Березня 2023p.

Національне рейтингове агентство «Рюрік» на засіданні Рейтингового комітету, що відбулося 7 березня 2023 року, підвищило довгостроковий кредитний рейтинг АТ «АБ «РАДАБАНК» до рівня uaAAA інвестиційної категорії з прогнозом «в розвитку» та рейтинг надійності депозитних вкладів до рівня r5-.

Позичальник з рейтингом uaAAA характеризується найвищою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень надійності депозитів r5- означає дуже високу надійність вкладів, діяльність банку характеризується незначною залежністю від фінансово-економічних умов, а також ринкової кон’юнктури.

Для визначення рейтингової оцінки позичальника та рівня надійності вкладів НРА «Рюрік» використовував надану АТ «АБ «РАДАБАНК» внутрішню інформацію та фінансову звітність за 01.01.2009 р. – 01.01.2023 р. включно, а також публічну інформацію та власні бази даних.

У процесі рейтингової оцінки позичальника АТ «АБ «РАДАБАНК» було узагальнено найбільш суттєві фактори, що впливають на рівень надійності, з повним переліком яких можна ознайомитися на сайті НРА «Рюрік».

Найбільш суттєві фактори, які впливають на рівень кредитного рейтингу:

  • прийнятна диверсифікація клієнтського кредитного портфеля;
  • прийнятна диверсифікація пасивних операцій Банку;
  • прийнятна валютна структура клієнтського кредитного портфеля;
  • достатній рівень захищеності активів власним капіталом;
  • достатні значення показників ліквідності;
  • висока якість портфеля цінних паперів;
  • високий рівень фінансової прозорості та інформаційної відкритості Банку.

АТ «АБ «РАДАБАНК» заснований у 1993 р. і працює на ринку банківських послуг як універсальний банк. Банк надає повний спектр фінансових послуг як для корпоративних клієнтів, так і для приватних клієнтів. РАДАБАНК виконує всі економічні нормативи, встановлені НБУ згідно із законодавством.

АТ «АБ «РАДАБАНК» співпрацює з Пенсійним фондом України з 2012 року як уповноважений банк, через який здійснюється виплата пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги, а з 2018 року — як уповноважений банк України, через який здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги та  заробітної плати працівникам бюджетних установ.

РАДАБАНК отримав перемогу в конкурсі Казначейства та входить у число шести банків, які залучатимуться до видачі готівки за чеками органів ДКСУ на 2021-2023 роки.

26 вересня 2022 року за підсумками тридцять сьомого «Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів» від РА «Стандарт-Рейтинг» РАДАБАНК увійшов у ТОП-10 банків з найнадійнішим рівнем депозитів. Також зазначено, що РАДАБАНК лідер рейтингу з соціальної відповідальності серед невеликих банків з українським приватним капіталом.

26 жовтня 2022 року РАДАБАНК визнано Банком №1 за депозитними програмами для населення в рамках XIV – Всеукраїнського конкурсу «БАНК РОКУ – 2022».

У листопаді 2022 року РАДАБАНК вчергове увійшов у ТОП-20 digital-банків України за версією журналу Banker.ua

9 січня 2023 року РАДАБАНК посів 20 сходинку рейтингу «25 ПРОВІДНИХ БАНКІВ УКРАЇНИ ПІД ЧАС ВІЙНИ» за версією «Financial Club», поліпшивши свою позицію на 1 пункт у порівнянні з 2021-м роком, і на 5 пунктів порівняно з 2020-м.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.3 41.05
EUR
43.55 44.3
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.