Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Агрокредити: які підсумки трьох кварталів 2020 року — експерт РАДАБАНКУ

21 Жовтня 2020p.

Початок року для аграріїв був важким. На півдні України були зібрані катастрофічно низькі врожаї озимих, значну частину врожаю озимих було втрачено. У центральній і східній частині України теж зібрали урожай озимих меншим обсягом порівняно з попереднім роком. Хоча якість зібраного зерна і виявилася кращою, ніж очікували, проте навіть вищі закупівельні ціни на зерно не компенсували падіння обсягів зібраного врожаю озимих культур.

Андрій Чорнобай, начальник департаменту активно-пасивних операцій корпоративного бізнесу РАДАБАНК підводить підсумки трьох кварталів 2020 року:

— Після невдалого старту була надія на отримання хорошого врожаю ярих культур. Однак посушливе літо також не дало хліборобам вийти на заплановані показники прибутковості в 2020-му році.

Для банківського агрокредитування 3-й квартал  — це час підведення підсумків і початок розрахунків за отримані кредити. Однак ситуація, що склалася в агросекторі, вносить свої корективи. Багато господарств змушені були звернутися в банки з переносами термінів погашення або пролонгації кредитних договорів. Складні погодні умови призвели до виникнення несприятливих умов для озимих посівів 2020/2021, що змусило деякі господарства навіть залучати додаткове фінансування.

Цей рік для аграріїв був безперечно важким і затребуваність банківського кредитування на сьогодні дуже висока. Однозначним плюсом для агровиробників у цьому році стало суттєве зниження процентних ставок за кредитами і широке впровадження державних програм підтримки агробізнесу.

Навіть в умовах негативної динаміки фінансових показників 2020 року агропромисловий комплекс залишається однією з пріоритетних галузей для банківського кредитування. Тому сьогодні в більшості банків є повна лінія банківських продуктів, створених для задоволення будь-яких потреб агробізнесу.

 

За матеріалами Простобіз


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.2 40.95
EUR
43.15 43.95
PLN
9.95 10.15

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.