Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Аналіз і прогноз курсу валют 14-28 грудня — експерт РАДАБАНКУ

21 Грудня 2020p.

Протягом минулого тижня долар переживав валютні гойдалки — спочатку різко йшов вгору з причини значного перевищення попиту на валюту над пропозицією з боку покупців, а до кінця тижня йшов вниз через розміщення Мінфіном гривневих ОВДП.

Сергій Гнезділов, начальник департаменту по роботі на міжнародних ринках і грошового обігу АТ «АБ «РАДАБАНК», аналізує коливання курсу валют і робить прогноз поведінки ринку на наступний тиждень:

Готівковий долар падав нижче, ніж 27,90. Перш за все, на це вплинув Мінфін з розміщенням гривневих ОВДП, які купили в основному як банки, так і нерезиденти, які знову стали нарощувати портфель, продаючи при цьому долар на міжбанку.

Мінфін залучив рекордну суму, однак варто розуміти, що вона з невеликим тимчасовим лагом повернеться в економіку і знову стане тиснути на курс, змушуючи його рухатися вгору.

Прогноз на тиждень 27,90 / 28,30.

За матеріалами Maanimo

Хочете бути в курсі актуальних курсів валют РАДАБАНК? Підписуйтесь на телеграм-канал КУРС РАДАБАНК за посиланням.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.2 40.95
EUR
43.15 43.95
PLN
9.95 10.15

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.