Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Аналіз та прогноз курсу валют 24 січня – 7 лютого – експерт РАДАБАНКу

31 Січня 2022p.

Минулий тиждень ознаменувався для валютного ринку України девальвацією гривні та стрімким зростанням долара. Основною причиною тиску на національну валюту став негативний фон новин, який розкручує черговий виток підвищеного попиту на валюту в країні, а також іноземні компанії та інвестори, що репатріюють отриманий прибуток під тиском збільшених геополітичних ризиків. Аналізує коливання курсу долара США та робить прогноз на поточний тиждень Сергій Гнезділов, начальник департаменту по роботі на міжнародних ринках та грошового обігу АТ «АБ «РАДАБАНК», спеціально для Maanimo.

Готівковий долар минулого тижня піднімався до 29,05. Основний фактор зростання – паніка серед покупців. Нерезиденти показували приклад, а резиденти, юридичні та фізичні особи, побачивши щоденне зростання курсу, поспішали купувати.

Проте до п’ятниці курс впав практично на 40 копійок, що зупинило маховик покупок, й обсяг угод на міжбанківському ринку був набагато менший за попередні дні. Вихід більш позитивних новин про геополітику відразу збив ажіотаж.

Прогноз на тиждень: долар – 28,20/28,70.

Хочете бути в курсі актуальних курсів валют РАДАБАНКа? Підписуйтесь на телеграм-канал КУРС-РАДАБАНК за посиланням.

За матеріалами Maanimo.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.3 41.05
EUR
43.55 44.3
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.