Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Банкіри очікують збереження Нацбанком облікової ставки 15% – експерт РАДАБАНКу

25 Січня 2024p.

25 січня планується засідання Національного банку України, на якому розглядатиметься питання щодо облікової ставки. Коментар з прогнозом щодо збереження облікової ставки НБУ на рівні 15% надав Андрій Грігель, Голова Правління АТ «АБ «РАДАБАНК», спеціально для Агентства «Interfax-Україна».

«Судячи з практики, у січні дуже рідко відбуваються якісь різкі рухи. Я вважаю, що сьогодні поки що жодного рішення щодо ставок ухвалюватися не буде. Ба більше, мені здається, що навіть змін в операційному дизайні монетарної політики також не варто очікувати», сказав Андрій.

Він наголосив, що з урахуванням попередніх заяв Нацбанку, простір для зниження облікової ставки у 2024 році існує.

«Я вважаю, що протягом року ставку знизять, найімовірніше, приблизно до 13%. Найімовірніше, це буде двома зниженнями по 1%», припустив він.

Андрій Григель дотримується думки, що НБУ не поспішатиме знижувати облікову ставку доти, доки не буде оновлено роботу держпрограми пільгового кредитування «5-7-9», дію якої, як раніше заявляв виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва (ФРП) Андрій Гапон, хочуть звузити лише до малого та середнього бізнесу.

«...Мені здається, що найближче зниження буде не раніше квітня», додав Голова Правління РАДАБАНКу.

За матеріалами Interfax.com.ua.

 


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.2 40.95
EUR
43.35 44.15
PLN
10 10.2

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.