Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Експерт РАДАБАНК про динаміку розвитку безготівкових і безконтактних розрахунків

06 Серпня 2020p.

Тетяна Дегтярьова, начальник управління карткового бізнесу АТ «АБ «РАДАБАНК» розповідає про безготівкові і безконтактні розрахунки.

— Google Pay — сервіс, який дозволяє оплачувати покупки за допомогою смартфона, планшета або розумних годинників. Підходить для всіх пристроїв на ОС Android версії 5.0 і вище з активним з’єднанням NFC. Даний сервіс використовує технологію NFC і технологію токенізаціі платіжних карт.

NFC — це технологія бездротової передачі даних на невеликій відстані, до 10 см. У свою чергу, токенізація платіжних карт — це технологія, яка забезпечує безпеку платежів. Основний принцип токенізаціі полягає в заміні платежів клієнта якимись значеннями, токенами. При цьому сам токен не містить персональної інформації, а тільки логічно пов’язаний зі справжніми даними. І згенерований токен може бути використаний тільки разово. За токеном неможливо відновити номер платіжної картки і навіть, якщо шахрай перехопить токен, їм неможливо буде скористатися. Токен генерує додаток, яке зберігає дані оригінальної карти.

Клієнти РАДАБАНКУ користуються сервісом Google Pay з 2018 року. У додатку Google Pay можна оцифрувати будь-яку картку банку, навіть віртуальну. Кількість токенізованних карток у РАДАБАНК стрімко зростає. І така динаміка не випадкова: кожен клієнт, який спробував цей сервіс, вже оцінив зручність, швидкість і рівень захищеності даних. Збільшення кількості розрахунків безпосередньо залежить від рівня фінансової залученості та грамотності населення, регулювання ринку платежів, а також активної позиції споживачів, котрі намагаються відстояти своє право вибирати зручний спосіб оплати товарів і послуг.

За матеріалами Простобанк


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.