Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Фінансова інклюзія та реінтеграція ветеранів війни в Україні: РАДАБАНК підписав Хартію

09 Квітня 2024p.

Національний банк України оголосив про досягнення домовленостей з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо співпраці для підтримки фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів війни в Україні. Ця співпраця передбачає посилення координації банківської спільноти, в тому числі РАДАБАНКу, за допомогою інструментів «Хартії з фінансової інклюзії і реінтеграції ветеранів».

Хартія є важливим кроком у забезпеченні безпосередньої активної участі банків України у підтримці та ресоціалізації ветеранів. Тож РАДАБАНК, шляхом підписання Хартії, зобов'язується підтримувати реінтеграцію ветеранів у цивільне життя, забезпечуючи їхній доступ до роботи, підприємницької діяльності, фінансів та інших економічних можливостей, що допоможе створити стійкий та інклюзивний фінансовий сектор в Україні.

Також РАДАБАНК визнає важливість економічного залучення ветеранів та їхніх сімей у фінансовий сектор та реальну економіку, як працівників, так і користувачів фінансових послуг. Вона враховує, що служба у збройних силах може суттєво вплинути на найближчих родичів ветеранів, поклавши обов'язки по догляду за дітьми та людьми похилого віку на дружин ветеранів і негативно вплинувши на фінансове становище сімей.

Хартія визнає нагальну потребу в запровадженні фінансовим сектором заходів підтримки, щоб:

  • Забезпечити більш інклюзивний доступ ветеранів до фінансових послуг.
  • Створити сприятливі умови для успішної інтеграції ветеранів у фінансовий сектор, забезпечити безпечні, тобто без тригерів і ризиків, місця роботи та обслуговування ветеранів.
  • Підтримувати клієнтів, які можуть наймати або обслуговувати ветеранів, у тому, щоб вони стали більш інклюзивним і доступним місцем ведення бізнесу.

Українському суспільству потрібно ставати доступнішим для військових, ветеранів та їхніх родин. Ми маємо зробити так, щоб усі сфери сучасного життя були доступні для тих, хто стояв та продовжує стояти на захисті нашої країни. 

Впроваджуймо інклюзивну культуру та поведінку суспільства разом.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.2 40.95
EUR
43.15 43.95
PLN
9.95 10.15

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.