Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Як українці заробляють на валютних операціях між своїми рахунками — експерт РАДАБАНКУ

16 Лютого 2021p.

В Україні збільшується кількість фізичних осіб, які, не виходячи з дому, через мобільні додатки і інтернет-банкінг купують/продають долар і євро на своїх банківських рахунках і заробляють на курсовій різниці. Чим різкіше зростає або падає валютний курс — тим більший прибуток при правильних інвестиціях.

Безготівковий валютообмін з’явився в Україні в лютому 2019 р., після набрання чинності закону «Про валюту і валютні операції». Люди отримали можливість конвертувати іноземну валюту між своїми рахунками. Потрібно мати два рахунки — гривневий і валютний, і банк дає можливість переказувати кошти між ними з конвертацією за його поточним курсом. Карантинні умови прискорили користування цією послугою — клієнтам сподобалося нікуди не ходити, а проводити купівлю-продаж долара і євро вдома на дивані. Особливо часто це роблять під час активного розгойдування курсів, коли можна заробляти на різниці в ціні.

За результатами 2020 р. населення купило в безготівковому режимі інвалюти на $3,2 млрд, а продало — $ 3,3 млрд. У січні 2021-го співвідношення купівлі/продажу склало $ 210,8 млн/$280,1 млн. Це набагато менше, ніж люди обмінюють готівкою у  касах: минулого року там купили $16,3 млрд, а продали $ 17,6 млрд, а в січні — $1,09/1,07 млрд.

«Найбільша сума обміну була зафіксована на рівні $27 тис., бо діяли обмеження на 700 тис. гривень на добу. У лютому буде збільшено максимальну суму до 1 млн грн на добу», — розповідає начальник департаменту по роботі на міжнародних ринках і грошового обігу «РАДАБАНКУ» Сергій Гнезділов.

Найчастіше люди купують/продають саме долар — це 75-80% всіх угод. На другому місці — євро. Клієнти в основному користуються валютообміном для поточних потреб. У той же час формується коло користувачів, які ніяк не витрачають куплену/продану валюту.

«Заробіток» підрахувати нереально. Лише якщо буде куплено і продано однакову суму валюти, то тоді можна сказати, що є можливість порахувати «прибуток». Зазвичай прибуток підраховується трейдерами та іншими гравцями валютного ринку, а звичайні клієнти такими не є», — пояснив Сергій Гнезділов. За рахунок розвитку безготівкового валютообміну готівкова купівля/продаж долара і євро скоротяться.

 

За матеріалами strana.ua

Хочете бути в курсі актуальних курсів валют РАДАБАНК? Підписуйтесь на телеграм-канал КУРС РАДАБАНК  та обмінюйте валюту в RB24.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.35 41
EUR
43.45 44.15
PLN
10 10.2

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.