Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Яку платіжну картку обрати? – НБУ та РАДАБАНК продовжують кампанію #Cashless

01 Грудня 2021p.

Платіжні картки бувають дебетні та кредитні.

Дебетні призначені для розрахунків власними коштами. Розраховуватися такою карткою можна тільки у межах тієї суми, яка є на рахунку або наданого овердрафту.

З використанням дебетної картки можна:

  • Знімати з рахунку готівку;
  • Отримувати та робити перекази;
  • Платити за товари та послуги;
  • Зберігати кошти на рахунку.

Деякі банки пропонують послугу нарахувань відсотків на залишок коштів на рахунку та кешбек.

Важливо!

Окремий вид карток – дебетові картки із овердрафтом. Овердрафт – це можливість заходити «в мінус» по своїй зарплатній картці у межах встановленого банком ліміту. У такому разі після того, як власні кошти повністю витрачені, можна розрахуватись коштами у межах установленого овердрафту. За використання овердрафту банк нараховує відсотки, аналогічно як по кредиту. Коли буде нарахована чергова заробітна плата, банк насамперед списує кошти для погашення овердрафту.

Овердрафт – це окремий банківський продукт, від якого можна відмовитись, якщо не хочеш ним користуватись.

Кредитні картки дозволяють здійснювати розрахунки коштами, які банк надає у кредит у межах кредитної лінії. Багато банків також пропонують пільгові періоди, коли відсоткова ставка за користування кредитними коштами мінімальна. У будь-якому разі важливо вчасно погашати заборгованість!

До речі, в Україні картки персоналізовані. Це означає, що у кожної картки є держатель, навіть якщо на ній не вказано твоє ім’я. Передавати свою картку іншій людині заборонено.

Для членів родини, зокрема для дітей від 6 років, можна випустити додаткові картки на їхнє ім’я. Ці картки прив’язані до поточного рахунку власника. Додатковими картками можна розраховуватись у межах суми на рахунку або встановлених лімітів.

Більше про кешлес розрахунки тут.

#Cashless, #Iamcashless


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.45 41.15
EUR
43.55 44.3
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.