Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Короткі підсумки року та плани на 2021 рік — Голова Правління АТ «АБ «РАДАБАНК»

29 Грудня 2020p.

Рік, що минає, був неоднозначним для української банківської системи — пандемія змусила  фінустанови обмежити відвідування своїх відділень, проте стала драйвером запуску нових продуктів онлайн. Банкам довелося швидко змінити пріоритети та переглянути стратегії, аби зберегти позиції на ринку та забезпечити високий рівень дистанційного сервісу для клієнтів. І слід визнати, банківська система впоралася з випробуваннями добре.

Андрій Грігель розповів про те, яким був для РАДАБАНКУ 2020 рік, і поділився планами на майбутнє.

— Перш за все, на руку нам зіграло те, що наші підходи у роботі з клієнтами завжди залишались консервативними, і Банк не вів та не веде ризикової політики кредитування, відповідно ми не відчули суттєвого погіршення якості кредитного портфелю. Крім того, більшість наших клієнтів  працюють у тих галузях, які не продемонстрували падіння ділової активності під час карантину. Регулятор, у свою чергу, забезпечив грамотну комунікацію та надав банкам інструменти з підтримки ліквідності, що додало нам впевненості на випадок вірогідних шоків, які, на щастя, не сталися.

Безумовно, необхідність відповідати новим вимогам з організації роботи відділень змусила нас переглянути свої підходи, але колектив, що складається з грамотних спеціалістів, відмінно справився і з цією задачею.

Головні випробування, через які пройшли банки у 2020 році: організація безперебійної роботи при забезпеченні безпеки співробітників та клієнтів; переведення більшої кількості послуг у діджитал; збереження партнерських стосунків з клієнтами, які потерпали від збитків.

Початок ери однозначних ставок за депозитами дає можливість запустити кредитування реального сектора економіки за економічно обгрунтованими відсотковими ставками.

Крім того, програми уряду зі стимулювання економічного зростання («5-7-9», підтримка агросектору) також говорять про великі перспективи для українського малого і середнього бізнесу.

Історія з коронавірусом хоч і не закінчилася, проте створення вакцини — справа лише часу, тому ми прогнозуємо послаблення карантинних обмежень у 2021 р. І як наслідок — зростання ділової активності наших клієнтів.

Карантин показав, що надання банківських послуг онлайн — це вже об’єктивна реальність, тому не слідувати цьому тренду ми просто не маємо права, якщо хочемо називати себе банком, а можливості віддаленої ідентифікації, які вже сьогодні закріплені на законодавчому рівні, скоро зроблять абсолютно непотрібною присутність потенційних клієнтів у відділенні.

Пріоритети нашого банку у середньостроковій перспективі — розвиток корпоративного бізнесу та казначейства.

 

За матеріалами banker.ua


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.2 40.95
EUR
43.35 44.15
PLN
10 10.2

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.