Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

На які зміни очікувати з прийняттям нового закону про банки? – експерт РАДАБАНКУ

10 Серпня 2021p.

2 серпня президент України підписав закон про вдосконалення організації корпоративного управління в банках, що є однією з основних умов для продовження співпраці з МВФ. В Офісі президента наголосили, що закон про банки посприяє підвищенню якості роботи фінзакладів, підсилить права кредиторів та вкладників. Як прийняття закону відобразиться на банківській системі та клієнтах допомагає розібратись Chief Compliance Officer (ССО), Начальник Департаменту комплаєнс АТ «АБ «РАДАБАНК» Олександр Синиця.

«Корпоративне управління банку буде укріплюватись шляхом підвищення відповідальності Наглядової Ради та Правління за прийняті рішення, встановленню додаткових вимог до членів Наглядової Ради та Правління, в тому числі й до їх колективної придатності. Окрім того, буде введена нова структура капіталу та вимоги щодо забезпечення банками достатнього капіталу й ліквідності з урахуванням ризиків, притаманних їх діяльності», – розказує Олександр.

В Офісі президента також завіряють, що підписання документу дозволить у майбутньому укріпити корпоративне управління в банках шляхом підвищення відповідальності ради та правління фінзакладу за прийняті рішення. Окрім того, прийнятий закон значно розширює повноваження НБУ у сфері надзору.

Впровадження цього закону матиме позитивний вплив і на клієнтів банку. Оскільки закон направлений на покращення якості роботи фінансових закладів та підсилення захисту як вкладників, так і кредиторів, слід очікувати посилення вимог до процедури ліцензування банків та акціонерів. Це означає, що Нацбанк буде жорсткіше підходити до оцінювання фінансового стану банківських закладів, а також до наявності капіталу та його походження. Такий підхід допоможе вивести з ринку збиткові та ненадійні банки, а клієнтів захистити від втрати власних коштів.

«Враховуючи вищевказані аспекти, загалом банківська система стане більш надійною і, як наслідок, довіра клієнтів до банків буде зростати», – резюмував Олександр Синиця.

За матеріалами Maanimo.com.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.45 41.15
EUR
43.5 44.2
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.