Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Начальник Департаменту РАДАБАНК Світлана Котляр взяла участь у Першому земельному форумі

10 Грудня 2019p.

Як забезпечити доступ  підприємствам агросектору до  фінансів та лізингу? Що  заважає  банкам  більш активно кредитувати фермерські господарства? Аграрні розписки як інструмент для залучення фінансування.  Ці та інші  питання було розглянуто на  Першому  всеукраїнському земельному  форумі, який відбувся у м. Києві  за участю представників  Верховної  Ради України, представників міністерств, банків, лізингових компаній, провідних юристів, оцінювачів, нотаріусів, аудиторів, підприємств агросектору.

Начальник Департаменту активно-пасивних операцій корпоративного бізнесу АТ «АБ «РАДАБАНК» Світлана Котляр взяла участь у форумі та розповідає, що учасники форуму дійшли висновків, що основними проблемами обмеженого кредитування фермерських господарств є низька культура фінансової звітності багатьох господарств, відсутність налагодженої системи управління, неправильне юридичне оформлення основних засобів та землі в обробці, нездатність обгрунтувати суму, строк та ціль кредиту.

«Фінансові аграрні розписки, як інструмент застави, частково вирішують питання кредитування, але банки готові їх приймати  тільки в якості додаткового забезпечення —  як доповнення до «твердої»  застави. Товарні аграрні розписки, що використовуються у розрахунках з покупцями у якості  гарантії  відвантаження сільгосппродукції, наразі  більш поширені, ніж фінансові аграрні розписки», — зазначила Світлана.

Правильна організаційна структура управління та прозора структура власності підприємства- cільгоспвиробника, юридична «чистота» оформлення земельних ділянок  та  основних засобів, налагоджена система обліку активів та достовірна фінансова звітність, досвід роботи та  бездоганна репутація власника і керівника господарства,  позитивна динаміка показників та  позитивна кредитна історія  – основні фактори, що не тільки відкриють доступ до кредитів,  лізингу та  державної підтримки,   але  й  нададуть cільгоспвиробнику можливість  стати учасником нового  фінансового механізму, що передбачатиме доступ до  фінансування через систему взаємодії  фермерів, банків та страхових компаній.

 

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «АКЦІОНЕРНИЙ БАНК «РАДАБАНК» засноване в 1993 р. і працює на ринку як універсальний банк. Банк надає повний спектр фінансових послуг як корпоративним клієнтам, так і приватним особам. У 2019 р. увійшов до рейтингу «50 провідних банків України». У жовтні 2019 р. агентство «Рюрик» підтвердило кредитний рейтинг РАДАБАНК на рівні uaАА інвестиційної категорії з прогнозом «стабільний». РАДАБАНК виконує всі економічні нормативи, що встановлюються НБУ відповідно до законодавства. Банк представлений у 12-ти містах України і планує розширення мережі.

АТ «АБ «РАДАБАНК» за результатами 11 міс. 2019 р. отримав прибуток 40,5 млн грн., що на 148% більше, ніж за аналогічний період минулого року.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.