Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

НБУ презентував пам’ятні монети «Сміливість бути. UA» та набір із 2 срібних монет «Дружба та братство – найбільше багатство» – коли очікувати в РАДАБАНКу

24 Серпня 2023p.

Національний банк України презентував нові пам’ятні монеті «Сміливість бути. UA» у сріблі та нейзильбері, присвячені сміливості української нації. Вони символічно введені в обіг до 32-ої річниці Незалежності України.

На аверсі монети розміщено стилізовану композицію, що символізує Україну, образ якої втілено в символі тризуба, що перебуває “на вістрі” часу, сучасних трендів, суспільних процесів, уваги світу та творення нової світової історії. На реверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізовану композицію, що символізує феномен сміливості та героїчного спротиву українського народу.

Також введено в обіг набір із двох срібних монет «Дружба та братство – найбільше багатство», випущений спільно з Польщею. Це є проявом солідарності народів Польщі та України в умовах російської агресії проти України. Польща всебічно допомагає та підтримує Україну, яка бореться за свободу та незалежність, захищаючи всю Європу. Українці вдячні польському народу за щиросердність, допомогу, підтримку та партнерство. Тираж набору – до 10 000 штук (у тому числі 5 000 штук для України, до 5 000 штук для Польщі). Монета Національного банку України є законним платіжним засобом в Україні. Монета Національного банку Польщі є законним платіжним засобом у Польщі.

Обидві позиції входять до серії «Безсмертна моя Україно».

З вересня пам’ятні монети будуть поступово реалізовуватися банками-дистриб’юторами, у тому числі РАДАБАНКом  – у міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.

Слідкуйте за нашими новинами, щоб не пропустити інформацію про початок реалізації.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.45 41.15
EUR
43.5 44.2
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.