Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

НБУ збільшив е-ліміт на переказ грошей за кордон до 200 тис. євро. В яких випадках він застосовується? — експерт РАДАБАНК

25 Лютого 2021p.

В рамках валютної лібералізації (Постанова Правління НБУ №14 від 3.02.2021) регулятор збільшив суму річного ліміту на перерахування коштів за кордон. У яких випадках і в яких операціях діє новий ліміт, розповідає начальник департаменту приватного бізнесу РАДАБАНК Олена Острініна.

— У 2020 році фізичні особи в межах е-ліміту перерахували за кордон близько 274 млн. євро, в цьому році українці можуть подвоїти цей показник, тому що НБУ розширив суму річного ліміту до 200 000 євро в рік.

Про які операції йдеться:

  • здійснення інвестицій за кордон;
  • розміщення коштів на власних закордонних рахунках;
  • переказ коштів за договором страхування життя;
  • надання позики нерезидентам.

Загальні вимоги до пакету документів на такі перерахування не змінилися, тому банківська система готова задовольнити попит на такий продукт в рамках встановлених сум.

Підсумкова мета Нацбанку — і зовсім зняти обмеження на здійснення подібних інвестицій. Але ми очікуємо на це, швидше за все, після остаточного прийняття імплементації Плану протидії розмивання бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування.

За матеріалами Простобанк 


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.35 41
EUR
43.45 44.15
PLN
10 10.2

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.