Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Нова монета — Пантелеймон Куліш — вже у відділеннях РАДАБАНК!

01 Серпня 2019p.

Монета серії «Видатні особистості України», введена в обіг Національним банком, присвячена відомому письменнику, публіцисту, етнографу, історику, літературному критику, перекладачеві, громадському діячеві — Пантелеймону Олександровичу Кулішу. П. Куліш — автор фонетичного правопису, який став основою усистематизованого сучасного українського правопису, першого українського історичного роману («Чорна рада»), він перекладав твори Шекспіра, Байрона, Гейне, Гете, Шиллера, першим переклав Біблію українською мовою. Проводив активну діяльність щодо формування в суспільній свідомості переконання про життєву необхідність розвитку національної літератури та української мови.

На аверсі монети розміщено: угорі ліворуч – малий Державний Герб України, під яким написи: УКРАЇНА/2/ГРИВНІ/2019 та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу). Праворуч – вишитий рушник та цитата з Кулішевого листа до дружини Ганни Барвінок: «ЗОВСІМ/ ІНША БУЛА Б РІЧ,/ ЯКБИ МИ ЄДИНИМИ/ УСТАМИ І ЄДИНИМ/ СЕРЦЕМ ТРУДИЛИСЬ/ НАД ПРОБУДЖЕННЯМ/ СУСПІЛЬНО-/ НАЦІОНАЛЬНОЇ/ СВІДОМОСТІ/ В УКРАЇНІ».

На реверсі монети зображено портрет П. Куліша, ліворуч від якого літери алфавіту, праворуч — написи: роки його життя 1819/1897 та ПАНТЕЛЕЙМОН/ КУЛІШ.

Придбати цю та інші монети можна тут.

АТ «АБ «РАДАБАНК» був першим в Україні офіційним постачальником ексклюзивних пам’ятних монет і банківських металів Австралійського монетного двору у місті Перт, продає оригінальні монети Польского монетного двору, а також має партнерські відносини з найбільшими монетними дворами світу. Зовсім недавно РАДАБАНК увійшов до трійки офіційних дистриб’юторів НБУ і є першим комерційним банком, у якому представлено найширший асортимент пам’ятних монет і сувенірної продукції Національного банку України. Тепер тематика представлених  у банку монет настільки різна, що завжди можна знайти відповідну монету для кожного.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.65 46.35
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.