Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Переведення готівки в касах. Як це буде — експерт РАДАБАНК

16 Грудня 2019p.

НБУ планує дозволити українцям знімати готівку з пластикових карток у касах магазинів і закладів громадського харчування та послуг. Наскільки популярною може стати така послуга, розповіла начальник управління карткового бізнесу РАДАБАНК Тетяна Дегтярьова.

«Сервіс переведення в готівку коштів у торговій мережі використовується в багатьох країнах світу, таких як США, Туреччина та в багатьох країнах Європи. Хоча відомо, що в цивілізованих країнах обсяг безготівкових розрахунків значно перевищує готівкові обороти.

Ця послуга справді може бути затребувана жителями населених пунктів, у яких бідно розвинена банкоматна мережа та відсутні відділення банків з касами. Для жителів крупних міст, в яких не бракує банкоматів, це швидше буде SOS-засіб. Справді, було б зручно зайти в цілодобовий магазин та зняти готівку. Якщо, звичайно, у ній є потреба.

Якщо цей сервіс буде справді фінансово вигідним торговим підприємствам і банкам, а також якщо він буде організований без зайвої паперової бюрократії, то впровадження цього сервісу розвантажить банкоматну мережу. І банки задумаються про доцільність переглянути кількість банкоматів, бо утримання банкомата — це досить дороге задоволення для банку».

 

За матеріалами Prostobank

https://www.prostobank.ua/plastikovye_karty/stati/obnalichka_s_karty_v_kassah_supermarketov_kak_eto_budet


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.