Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Перевіряйте сайти, на яких вводите паролі! НБУ та РАДАБАНК в рамках кампанії #КібербезпекаФінансів

26 Липня 2024p.

Більше половини шахрайських сайтів походять з рф, не дайте ворогу себе ошукати, перевіряйте сайти, на яких вводите свої дані!

Удвічі уважніше перевіряйте сайти, на яких просять зазначити інформацію про платіжні картки, логіни та паролі від інтернет-банкінгу, соціальних мереж тощо.

Шахраї можуть створювати сайти, схожі на сайти державних, банківських установ, міжнародних організацій, благодійний фондів, онлайн-магазинів тощо. 

Щоб уникнути шахрайства:

·        перевірте адресу потрібного ресурсу, адже будь-які відмінності можуть свідчити про те, що ви опинилися на фішинговому сайті; 

Звертайте увагу на протокол сайту:

ü  http – це ненадійний протокол, це означає, що сайтом користуватися не можна;

ü  https – потрібно продовжити перевірку сайту;

·        якщо потрібно перейти на сайт організації, адресу якого ви отримали в посиланні, краще введіть у пошуковій системі назву необхідного сайту і лише тоді переходьте на вебресурс;

·        перевіряйте інформацію з офіційних джерел.

Більше про платіжну безпеку в інтернеті та ознаки шахрайських сайтів читайте на сайті НБУ та Держспецзв’язку #КібербезпекаФінансів.

#КіберКіт


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.