Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

«Прозора Мережа»: що це означає для українців, бізнесу та держави? – експерт РАДАБАНКу

16 Жовтня 2024p.

«Прозора Мережа» – це перше в історії обʼєднання українських банків, яке впроваджує миттєві платежі для українців та бізнесу на основі переказів між рахунками. Це також технологічна платформа, яка інтегрує банківські мобільні додатки, дозволяючи клієнтам сплачувати за товари та послуги за допомогою QR-кодів чи платіжних посилань. Що це означає для банків та клієнтів розповідає Дмитро Старостенко, Заступник Голови Правління АТ «АБ «РАДАБАНК», спеціально для Forbes.ua.

«Ми уніфікуємо інтерфейси та механіку для всіх банків, що дозволяє клієнтам відчути простоту та зручність. Малим та середнім банкам важко конкурувати з великими, особливо державними банками. Проте перевага «Прозорої Мережі» в тому, що це національне обʼєднання, в якому миттєві платежі будуть доступні для клієнтів усіх банків, а не лише одного», – зазначає Дмитро.

Процес надзвичайно простий. Після завантаження банківського застосунку одразу доступна опція оплати через «Прозору Мережу». Згодом для переказу вашому другу або іншому користувачу достатньо буде повʼязати банківський рахунок із номером мобільного телефону. Ви обираєте контакт або вводите номер мобільного телефону отримувача, обираєте суму – і гроші миттєво переказуються на інший рахунок, а отримувач одразу отримує повідомлення про зарахування коштів.

Це одна з ключових переваг «Прозорої Мережі» та миттєвої Системи Електронних Платежів НБУ, яку використовуватимуть банки-учасники. Миттєве зарахування коштів є особливо важливим для бізнесу, який одразу отримує оплату, створюючи додаткові можливості для розвитку.

«Сервіс також зменшує операційні витрати на розрахунки та скорочує витрати клієнтів завдяки низьким комісіям. Наприклад, клієнтська база РАДАБАНКу включає велику кількість корпоративних клієнтів, і надання їм можливості швидкого приймання платежів із мінімальними комісіями може стати додатковою перевагою й збільшити кількість клієнтів», – резюмує Дмитро.

За матеріалами Forbes.ua.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.95 41.55
EUR
44.6 45.35
PLN
10.4 10.6

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.