Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

РАДАБАНК отримав підтвердження довгострокового кредитного рейтингу

09 Березня 2021p.

Національне рейтингове агентство «Рюрік» на засіданні Рейтингового комітету, що відбулося 26 лютого 2021 р., вчергове підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг АТ «АБ «РАДАБАНК» на рівні uaAA інвестиційної категорії з прогнозом «стабільний».

Для визначення рейтингової оцінки позичальника НРА «Рюрік» використовував надану АТ «АБ «РАДАБАНК» внутрішню інформацію та квартальну фінансову звітність, а також публічну інформацію та власні бази даних.

У процесі рейтингової оцінки позичальника АТ «АБ «РАДАБАНК» було визначено низку факторів, з повним переліком яких можна ознайомитися на сайті НРА «Рюрік».

Найбільш суттєві фактори, які впливають на рівень кредитного рейтингу:

  • прийнятна диверсифікація клієнтського кредитного портфелю;
  • прийнятна якість клієнтського кредитного портфелю;
  • прийнята валютна структура клієнтського кредитного портфелю;
  • достатній рівень захищеності активів власним капіталом;
  • висока якість портфелю цінних паперів;
  • високий рівень фінансової прозорості та інформаційної відкритості Банку.

 

АТ «АБ «РАДАБАНК» заснований у 1993 р. і працює на ринку банківських послуг як універсальний банк. Банк надає повний спектр фінансових послуг як для корпоративних клієнтів, так і для приватних клієнтів. РАДАБАНК виконує всі економічні нормативи, встановлені НБУ згідно з законодавством. За підсумками першого півріччя 2020 р. прибуток Банку склав 3 млн 949 тис. грн., обсяг активів перевищив 2,2 млрд грн., обсяг залучених коштів фізичних і юридичних осіб — 1,5 млрд грн.

РАДАБАНК співпрацює з Пенсійним фондом України з 2012 року як уповноважений банк, через який здійснюється виплата пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги, а з 2018 року — як уповноважений банк України, через який здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги та  заробітної плати працівникам бюджетних установ.

У листопаді 2020 р. «РАДАБАНК» отримав перемогу в конкурсі Державної казначейської служби України з визначення банків України, які залучатимуться до касового обслуговування розпорядників і одержувачів бюджетних коштів та інших клієнтів з видачі готівки за чеками органів ДКСУ у 2021–2023 роках.

РАДАБАНК на початку 2020 р. увійшов у ТОП-25 рейтингу «50 провідних банків України», поліпшивши свої позиції на 6 пунктів порівняно з 2019 роком; у жовтні РАДАБАНК визнано банком з найбільшою динамікою росту згідно з результатами XII-го Всеукраїнського конкурсу «БАНК РОКУ-2020», організованого Міжнародним Фінансовим Клубом «БАНКИРЪ», а в листопаді  РАДАБАНК увійшов у ТОП-20 digital-банків України за версією журналу Banker.ua.

Мережа РАДАБАНКУ налічує 29 точок продажу в 12 містах України та АТ «АБ «РАДАБАНК» планує збільшення кількості відділень.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.35 41
EUR
43.45 44.15
PLN
10 10.2

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.