Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

РАДАБАНК розпочинає продаж пам’ятних медалей «Місто героїв – Волноваха» та «Місто героїв – Охтирка»

06 Березня 2023p.

Від сьогодні у відділеннях РАДАБАНКУ міста Київ, Львів, Хмельницький, Тернопіль, Черкаси та Одеса стартує продаж пам’ятних медалей Національного банку України «Місто героїв – Волноваха» та «Місто героїв – Охтирка». Вже за 2 тижні медалі поступово будуть доступні до продажу в інших відділеннях мережі РАДАБАНКу по Україні.

Пам’ятна медаль «Місто героїв – Волноваха» присвячена відзначенню подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених під час захисту міста від збройної агресії росії проти України.

На аверсі медалі у написі слова «Волноваха» літеру «н» заміняє фрагмент залізничної колії, яка досягає малого Державного Герба України та символізує прагнення міста повернутися додому, в Україну.

На реверсі розміщено стилізовану композицію: образ українського воїна, стилізовані елементи герба Волновахи, птах у польоті та його дзеркальна тінь, що символізує впевненість у звільненні міста.

Пам’ятна медаль «Місто героїв – Охтирка» присвячена місту, яке взяло на себе величезний удар із перших днів повномасштабного вторгнення, опинилося в оточенні російських військ, зазнало численних авіаційних і ракетних обстрілів, але чинило такий потужний героїчний спротив, що ворогам не вдалося його окупувати.

На аверсі медалі стилізована композиція: місто, що зазнає ворожих бомбардувань, праворуч – слід від ракети, що влучає в будівлю міської ради, ліворуч – житловий будинок, за яким грається дитина.

На реверсі медалі на дзеркальному тлі зображено: композицію, що символічно представляє сьогодення крізь призму твору уродженця Охтирки Івана Багряного «Тигролови», у якому утверджується мужність, здатність перемагати; український захисник – новітній мисливець за «хижаками», над яким сяє сонце та напис – СМІЛИВІ ЗАВЖДИ МАЮТЬ ЩАСТЯ.

Медалі виготовлені з нейзильберу, діаметром 35 мм та представлені в буклеті.

Також у відділеннях РАДАБАНКу знов доступний до продажу набір з трьох монет у сувенірній упаковці «Державні символи України».

Звертайтеся щодо придбання медалей до найближчого відділення РАДАБАНКу вже зараз.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.4 41.1
EUR
43.5 44.25
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.