Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Рахунки IBAN. На що клієнту звернути увагу, розповідає Надія Ященко, начальник операційного департаменту АТ «АБ «РАДАБАНК»

30 Липня 2019p.

Українські банки починають переводити рахунки клієнтів на новий формат — IBAN (ISO 13616). Кожний клієнт отримає 29 унікальних букв і цифр, що містять код країни, контрольний розряд, код Банку і сам рахунок. Старими реквізитами ще можна буде користуватися до 1 листопада 2019 року, а потім використання IBAN стане обов’язковим для всіх клієнтів банків для переказу коштів як в гривні, так і у валюті.

«Сьогодні у кожного клієнта РАДАБАНК, у якого відкритий рахунок в нашому банку, вже є рахунок в форматі IBAN», — коментує начальник операційного департаменту АТ «АБ «РАДАБАНК» Надія Федорівна Ященко. — Для цього клієнтові не потрібно йти в банк. Присвоєння нових номерів рахунків здійснюється автоматично — без заяви клієнта і без перепідписання договорів», — продовжила Надія Ященко.

Щоб продовжувати отримувати кошти без прострочок і запізнень, потрібно вчасно поінформувати зацікавлені сторони. «Ми рекомендуємо клієнтам вже повідомляти своїм контрагентам / партнерам не затягувати процес до 1 листопада», — зазначила Надія Ященко.

Переваги IBAN:

  1. Швидка ідентифікація платника і одержувача грошей та банку, що їх обслуговує.
  2. Відсутність необхідності заповнення крім номера рахунку ще й коду банку, в який здійснює переказ коштів.
  3. Уникнення помилок у реквізитах рахунків.
  4. Прискорені відправка та отримання коштів. Швидкість залежить від напрямку та шляху грошей. Але зазвичай вкладається в одну добу.
  5. У майбутньому використання IBAN також дасть можливість застосовувати QR-коди з інформацією про нього, що спростить оплату рахунків і обмін платіжною інформацією.

«Заміна номерів рахунків напряму не впливає на обсяги зовнішньоекономічних операцій підприємств і обсяги перерахувань приватних осіб. Україна впроваджує ще одне правило роботи, що виконується за міжнародними стандартами і призначене для стандартизації міжбанківських розрахунків на території Європейського союзу і в інших країнах світу», — резюмує Надія Ященко.

 

За матеріалами UBR

https://ubr.ua/finances/banking-sector/u-hfs-net-vsekh-dokumentov-dlja-perevoda-ukrainskikh-schetov-na-iban-3885117


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.65 46.35
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.