Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Ріст кредитування: до чого готуватися бізнесу і населенню — експерт РАДАБАНК

30 Жовтня 2019p.

В НБУ повідомили, що українські банки планують збільшити кредитування бізнесу і населення протягом 2020 року. Які фактори цьому сприятимуть, на що буде зроблено наголос — на кредитуванні бізнесу чи фізосіб, як зміняться критерії банків у відношенні до позичальників, а також як фінзаклади вирішуватимуть проблему з кредитування бізнесу наступного року, розповідає Дмитро СЕМЕНОВ, начальник відділу розробки продуктів корпоративного бізнесу АТ «АБ «РАДАБАНК»:

Дмитро Семенов зазначив, що на збільшення обсягів кредитування бізнесу і населення впливатимуть наступні фактори:

— покращення споживчого попиту населення;

— зменшення інфляції, оживлення економічного зростання та ріст обсягів виробництва;

— прогнозоване зменшення облікової ставки НБУ і, як наслідок, зниження ставок за кредитування.

«Кожний банк намагається диверсифікувати кредитний портфель та знайти рівновагу між дохідністю кредитування та ризиками, — продовжує Дмитро Семенов. — Кредитні портфелі бізнес-клієнтів і приватних універсальних банків пропорційно збільшуватимуться і залежатимуть від макроекономічних показників. Ріст економіки, зниження процентних ставок, збільшення реальних зарплат сприятимуть збільшенню портфелів. Також буде збільшено частку кредитів, виданих клієнтам малого і мікробізнесу», — резюмує Дмитро.

 

За матеріалами Maanimo

https://maanimo.com/exclusive/143003-kredity-2020-opros-bankov


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.