Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Що потрібно знати про термін дії платіжної картки? – експерт РАДАБАНКу

14 Січня 2022p.

Дебетові та кредитні картки різних банків мають безліч відмінностей: дизайн, умови обслуговування, бонуси та інше. Але в одному вони схожі – всі вони мають термін дії, і якщо він закінчився, обслуговування пластику припиняється. Чи варто звертати увагу на термін дії картки під час її отримання розповідає начальник управління карткового бізнесу АТ «АБ «РАДАБАНК» Тетяна Дегтярьова, спеціально для Prostobank.ua.

У будь-якої платіжної картки на передній стороні вказані числа місяця та року, за якими визначається закінчення строку дії. Вони позначаються англійськими словами valid thru («дійсно до») та цифровими значеннями через дріб – наприклад: 11/21.

Перше число – це номер місяця в році, коли власник може використовувати картку. Друге число – рік. Цифрові позначення вказують під номером картки, вона діє до останнього календарного дня включно.

Приклад: якщо на передній стороні вказано позначення 11/21, ви можете скористатися пластиком до 30 листопада 2021 року. 1 грудня 2021 він стане неактивним, картку необхідно перевипустити.

Як правило, термін дії карток від одного до п’яти років.

Чи має значення для користувача який термін дії картки?

«Передусім хочу нагадати, що платіжна картка – це інструмент для управління рахунком. Тому, незалежно від терміну дії картки, рахунок продовжує працювати. Виняткові ти ситуації, коли рахунок є неактивним певний час та банк має право закрити рахунок», – зазначає Тетяна.

Якщо оцінювати тривалий термін дії картки як зручність, то дійсно Клієнту не потрібно звертатися до банку щороку для заміни пластику.

Якщо Клієнт при розрахунках не користується безконтактними технологіями (Google pay/Apple pay), він змушений носити картку із собою в портмоне. За 4-5 років експлуатації картка зношується та вимагає заміни. Найчастіше картка потребує заміни ще раніше. В силу того, що багато Клієнтів не дуже дбайливо ставляться до пластику, картки втрачають зовнішній вигляд, розшаровуються, розмагнічуються тощо.

«Виходячи зі зручності для користувача та враховуючи термін фізичного зношування картки, можна визначити оптимальний та комфортний термін її дії – це 2-3 роки», – підсумувала Тетяна Дегтярьова.

За матеріалами Prostobank.ua.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.4 41.1
EUR
43.5 44.25
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.