Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Що таке токенізована платіжна картка і чим вона відрізняється від безконтактної? — експерт РАДАБАНК

25 Березня 2020p.

Начальник управління карткового бізнесу РАДАБАНК Тетяна Дегтярьова розповідає про відмінності безконтактних і токенізованих карток.

— Безконтактні картки — це картки, оснащені вбудованими чіпом і антеною, що передають по радіоканалу на безконтактний термінал інформацію про платіж. Завдяки цій технології покупки можна оплатити миттєво, лише доклавши платіжну картку до дисплея безконтактного зчитувального пристрою з характерним значком.

У свою чергу, токенізація платіжних карток — це технологія, яка забезпечує безпеку платежів. Основний принцип токенізації полягає у заміні платежів клієнта якимись значеннями, токенами. При цьому сам токен не містить персональної інформації, а тільки логічно пов’язаний зі справжніми даними. І згенерований токен може бути використаний лише разово. По токену неможливо відновити номер платіжної картки і навіть якщо шахрай перехопить токен, ним неможливо буде скористатися. Токен генерує додаток, який зберігає дані оригінальної картки.

Кількість безконтактних і токенізованих карток стрімко зростає і динаміка зростання не випадкова, адже і безконтактні, і токенізовані картки — це інноваційні технології. Схожі технології,  хоча й відрізняються один від одного. Основна відмінність, яка буде зрозуміла користувачеві — це те, що токенізовану картку не потрібно носити з собою. Досить оцифрувати її у платіжному додатку і мати платіжний інструмент (смартфон, годинник, кільце тощо) з функцією NFC. При цьому для безконтактної карти все ж доведеться виділити місце у своєму гаманці.

 

За матеріалами Простобанк

https://www.prostobank.ua/plastikovye_karty/stati/chto_takoe_tokenizirovannaya_platezhnaya_karta_


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.