Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Щодо запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN)

23 Липня 2019p.

Шановні Клієнти!

Відповідно до постанов Національного Банку України № 162 від 28 грудня 2018 року та № 41 від 22 лютого 2019 року АТ «АБ «РАДАБАНК» запроваджує рахунки у стандарті IBAN.

IBAN (International bank account number) – це міжнародний номер банківського рахунку, який використовується для здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, зокрема і транскордонних переказів та відповідає стандартам ISO 13616. Для України номера рахунків IBAN буде складатися з 29 літерно-цифрових символів.

З 5 серпня 2019 року РАДАБАНК відкриватиме нові рахунки (поточні, вкладні (депозитні), рахунки умовного зберігання (ескроу)) відповідно до вимог стандарту IBAN, а діючі рахунки до 31 жовтня 2019 року будуть самостійно змінені Банком відповідно до вимог стандарту із збереженням діючого номера та без зміни положень договору. Тобто виконання вимог НБУ Банком не потребує від Клієнта оформлення заяв, нових договорів та переоформлення діючих, а також переоформлення довіреностей, заповідальних розпоряджень, тощо, до рахунку.

З 05 серпня 2019 до 31 жовтня 2019 року діятиме перехідний період: Клієнти у документах на переказ коштів можуть заповнювати реквізити у будь-яких варіаціях: як із зазначенням IBAN, так і у старому форматі (Код банку + номер рахунку). У разі заповнення номера рахунку платника/отримувача за стандартом IBAN у реквізиті “Код банку платника/отримувача” необхідно зазначати нуль.

З 01 листопада 2019 року застосування IBAN буде обов’язковим для Клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, зокрема і транскордонних переказів. Тобто всі перекази з 1 листопада 2019 року будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

РАДАБАНК запевняє, що зміна стандартів рахунку у перехідний період не впливатиме на регламент роботи та функціональність рахунків Клієнтів.

Банк самостійно повідомить про зміну діючих за стандартом IBAN:

  • пенсійних/соціальних рахунків до Пенсійного Фонду України/ органів соціального захисту населення;
  • рахунків, які відкрито для зарахувань заробітної плати від підприємств з якими укладено договір Зарплатно-карткових проектів;
  • рахунків платників податків до Державної фіскальної служби України.

УВАГА! При здійсненні безготівкових переказів третіми особами на Ваш рахунок, Вам необхідно самостійно повідомити відправнику переказу актуальні реквізити рахунку у стандарті IBAN.

Нові реквізити свого рахунку Ви маєте змогу дізнатися:

  • Звернувшись до підрозділу Банку або свого персонального менеджера;
  • Звернувшись до Контакт-Центру Банку за телефоном 0800500999;
  • У персональному кабінеті RB24 (після технічної реалізації можливості).

Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.65 46.35
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.