Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Стартує продаж двох пам’ятних монет і медалі НБУ у відділеннях РАДАБАНКу м. Києва

05 Червня 2023p.

Сьогодні, у відділеннях РАДАБАНКу м. Києва, розпочато продаж двох нових монет від НБУ – «Павло Скоропадський» і «Народжений в Україні», та медалі «Маріупольський драмтеатр – місце невимовного болю». В інші відділення Банку монети будуть надходити протягом цього тижня.

Монета «Павло Скоропадський» присвячена 150-річчю від дня народження українського державного і політичного діяча, воєначальника, гетьмана України (1918).

На аверсі монети у центрі, на тлі стилізованого майва прапорів розміщено – трикутник, що символізує певний культурний, економічний розквіт Української Держави за гетьманату Скоропадського, який обрамляють написи: УКРАЇНІЗАЦІЯ, ОСВІТА, ГРИВНЯ.

На реверсі монети розміщено: портрет Павла Скоропадського, ліворуч від якого композицію, що символізує події Української революції.

Монета виготовлена з нейзильберу, діаметром 31 мм і масою 12,8 грамів.

Пам`ятна медаль «Маріупольський драмтеатр – місце невимовного болю» присвячена одній з найтрагічніших сторінок, що увійшла в історію жорстоких злочинів російської армії проти цивільного населення України. Ворог, нехтуючи законами ведення війни, 16 березня цілеспрямовано скинув надпотужну авіабомбу на театр, під завалами якого загинули сотні людей – переважно жінок, дітей, літніх людей. Пам’ятаємо!

На аверсі медалі у центрі на дзеркальному тлі абрису образу Божої Матері, яка тримає на розпростертих руках омофор, зображено неканонічний образ Богородиці, яка від горя і розпуки закрила обличчя руками, з під її долонь течуть сльози, що збільшуються донизу.

На реверсі медалі розміщено стилізовану композицію, що символізує вибух авіабомби, під прицілом будівля театру, перед фасадами якої написано великими літерами російською мовою ДЕТИ.

Медаль виготовлена з нейзильберу та діаметром 35 мм.

Монета «Народжений в Україні» присвячена маленьким українцям, які несуть в собі животворне коріння віків і сучасності, місце і час народження яких на цій землі не випадкові. У маленьких долоньках наших дітей – наше завтра, а в наших руках – їхнє сьогодення. Саме за це зараз бореться Україна!

На аверсі монети, у центрі зображено наповнену народним колоритом картину Олега Шупляка «Колиска», на якій втілено один з найдорожчих архетипів українців – батьківська хата в оточенні мальв та рушника, яка є водночас колискою та гніздечком, що символізує продовження роду.

На реверсі монети зображено картину Олега Шупляка «Зв’язок», а на тлі стилізованого всесвіту – малюк-космонавт, який нерозривно пов’язаний пуповиною з матір’ю-Україною.

В РАДАБАНКу Ви можете придбати, як срібну монету діаметром 33 мм і масою 15,55 грамів, так і виготовлену із нейзильберу в сувенірній упаковці, масою 16,54 грамів і діаметром 35 мм.

Зверніться вже сьогодні до найближчого відділення РАДАБАНКу в місті Київ, щоб придбати монети та медалі, які стануть чудовим доповненням власної колекції або особливим подарунком.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.45 41.15
EUR
43.5 44.2
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.