Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Швидке реагування. Робота РАДАБАНКу в умовах воєнного стану

09 Травня 2022p.

Якими були перші дні роботи банку з початку війни, як відреагували колектив та керівництво, які рішення були прийняті для подальшої роботи в умовах воєнного стану, а також, як функціонує банківська установа наразі, розповідає Андрій Грігель, Голова Правління АТ «АБ «РАДАБАНК» спеціально для Banker.ua.

«Звісно, ми попередньо готувалися до надзвичайних ситуацій, пов’язаних із можливим вторгнення рф та прописували порядок дій в тих сферах, на які могли вплинути. Ми намагалися вгамувати паніку серед Клієнтів і співробітників шляхом комунікацій, та самі зберігали спокій до останнього, – відмічає Андрій. – Проте, все одно початок війни став для всіх нас неочікуваним. 24 лютого, вже о 7 ранку були дані накази не відкривати відділення та вивозити касові цінності до безпечних місць, які були погоджені заздалегідь, а за годину потому весь ТОП-менеджмент та Акціонер Банку були на своїх робочих місцях».

В перший тиждень війни ми проводили оперативні наради тричі на день. Рішення залишатися в Дніпрі навіть не обговорювалося – ми були в цьому впевнені на 100%. В режимі реального часу слідкували за діями та рішеннями регулятора й підлаштовувалися під нові правила воєнного стану. Звичайно, виникла паніка й у Клієнтів. Проте, наші менеджери через вдалу комунікацію і довгострокові особисті відносини змогли з усіма домовитися, щоб Банк виконав всі свої зобов’язання, які продовжує виконувати й сьогодні.

Окрім того, ми забезпечили доступ до депозитних скриньок всім Клієнтам, які цього потребували. Наприкінці лютого-початку березня ми почали відкривати відділення в регіонах, в яких було більш-менш спокійно. Через обмежену роботу громадського транспорту ми скоротили тривалість робочого дня для співробітників як Головного офісу, так і відділень. Деякі співробітники працювали віддалено, адже така можливість в них була налаштована ще з часів пандемії COVID-19.

На початку березня стало зрозуміло, щоб зберегти персонал та забезпечити виплату заробітної платні в умовах, що склалися, необхідно оперативно адаптуватися до обставин. Кількість співробітників, що наразі є в Банку – це більше ніж потрібно для виконання достатньо обмеженого функціонала, тому близько 70% працівників були відправлені у відпустки.

«Звичайно, що кредитування нових проєктів було поставлено на паузу, ми почали готуватися до реструктуризацій, щоб допомогти нашим Клієнтам в ці нелегкі часи. Частині Клієнтів, про яких ми точно розуміли, що їх бізнес чи застава постраждали внаслідок бойових дій, було встановлено мінімальні процентні ставки», – зазначив Андрій Грігель.

Вочевидь, що процес вимушеної міграції людей, не обійшов і наш Банк. Від початку війни за кордон виїхало приблизно 15% співробітників. На щастя, жодне з наших відділень не постраждало внаслідок обстрілів чи мародерства, наша служба безпеки щоденно контролює стан систем відеоспостереження та звітує керівництву. Для забезпечення безперебійної діяльності ми організували до 15 робочих місць Головного офіс у Львові та Києві задля того, щоб там можна було виконувати всі базові банківські функції на випадок зникнення зв’язку з основною робочою площадкою у Дніпрі.

«Зараз ми бачимо, що робота Банку стабільна, обсяг операцій виріс більше ніж у 2 рази в порівнянні з ситуацією на початку війни. Наші Клієнти також оговтались від першого шоку та відновлюють свою діяльність, – підкреслив Андрій. – Тому ми, звичайно, як і всі українці, віримо у нашу Перемогу, допомагаємо ЗСУ та волонтерським організаціям,  а також робимо свій внесок у функціонування економіки щоденною працею».

Все буде Україна!

За матеріалами Banker.ua.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.3 41.05
EUR
43.6 44.35
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.