Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Уроки фінансової грамотності для львівських школярів від РАДАБАНКу

20 Квітня 2023p.

19 квітня РАДАБАНКом, в особі начальника Львівської дирекції Назара Колодки та його заступника Руслана Жовніріва, були проведені «Уроки фінансової грамотності» для учнів 4-х класів Ліцею міжнародних відносин Василя Стуса.

Уроки, які вже не вперше проводяться, цього разу були присвячені шахрайству із платіжними картками та грошима в цілому.

Діти дізнались поради та рекомендації щодо необхідних заходів безпеки при користуванні платіжними картками та правила захисту особистої фінансової інформації.

Також, на наочному прикладі діти вчилися розрізняти підробні банкноти від справжніх. Дізналися, як розрізняти елементи захисту української гривні, призначені для візуального контролю – це водяні знаки, захисні стрічки, рельєфне зображення, яке відчувається на дотик, приховані зображення тощо.

Вперше в житті діти побачили плахти, які надалі розрізаються та перетворюються на ті самі купюри, якими ми звикли розраховуватися.

Найцікавішим для дітей стало знайомство зі справжньою історичною гривнею, яка була в обігу ще в XII-XIV столітті, виготовлена із чистого срібла та має вагу 157 грамів.

Чудовий захід із великою кількістю корисної та найцікавішої інформації для дітей – це вагомі кроки на шляху до фінансової обізнаності покоління, що росте.

Адже, коли вкладаєш у щось правильне, завжди отримуєш щось правильне.

 


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.45 41.15
EUR
43.55 44.3
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.