Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Зустрічайте 5 грудня у київських відділеннях РАДАБАНКу монети «Українська мова» та «Рік Дракона» в сувенірному пакуванні

04 Грудня 2023p.

Вже завтра, 5 грудня 2023 року, в київських відділеннях РАДАБАНКу стартує продаж монет «Українська мова» та «Рік Дракона» у сувенірному пакуванні.

В інших відділеннях мережі монети з’являтимуться по мірі надходження.

«Українська мова» – монета, що присвячена українській мові, яка є не лише засобом спілкування, а й носієм багатої культурної спадщини та частиною нашого генетичного коду.

На аверсі монети розміщено: стилізовану літеру Ї із соловейком на дзеркальному тлі із контурів літер української абетки, що асоціативно нагадує гніздо, яке є символом дому та оберегом родини.

На реверсі монети розміщено стилізовану композицію, що складається з літер української абетки; у композиції виділені літери Ґ, Ї, Є, І (елемент оздоблення – локальна позолота), що вирізняють українську мову фонетично і графічно серед культур, що послуговуються кирилицею.

Монета «Рік Дракона» присвячена одній із тварин дванадцятирічного східного календаря.

На аверсі монети на дзеркальному тлі по колу зображені 12 символів східного календаря, у центрі кола – стилізований годинник зі стрілкою, що вказує на дракона – символ року.

На реверсі монети зображено стилізований символ східного календаря 2024 року – дракона, закомпонованого в трикутник, що є символом чоловічого начала та стихії вогню; праворуч на драконі – шеврон ЗСУ, як символ мужності та сили українських захисників.

В РАДАБАНКу представлені монети з нейзильберу, номіналом 5 грн, діаметром 35 мм, масою 16,54 г у сувенірному пакуванні.

Завітайте до відділень м. Київ, щоб встигнути придбати подарунки для близьких до прийдешніх свят:

  • Відділення №8, вул. Митрополита В. Липківського, 16;
  • Відділення №27, пр. В. Лобановського, 123;
  • Відділення №35, вул. Левка Лук’яненка, 21.

Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.35 41
EUR
43.45 44.15
PLN
10 10.2

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.