Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

7 порад від РАДАБАНК, як правильно заощаджувати

12 Листопада 2020p.

В рамках спільної інформаційної кампанії НБУ разом із ФГВФО, НАБУ та Sparkasse з підвищення культури заощаджень РАДАБАНК підготував нову підбірку порад для заощаджень коштів та рекомендує прагнути мати фінансову подушку безпеки, що зможе покрити Ваші витрати протягом 3-6 місяців.

Знаючи усі свої витрати протягом місяця, почніть заощаджувати не просто так, а на своє майбутнє —  на якусь осмислену та чітку мету: навчання, авто, житло, пенсію або для надзвичайних ситуацій. Коли Ви порахуєте, скільки можете зекономити протягом кожного місяця і побачите, яка сума може перейти на Ваш ощадний рахунок, то можете сильно мотивувати себе економити та заощаджувати згідно Вашого плану.

  1. Почніть з малого. Наприклад, зобов’язання заощадити 200 гривень на тиждень або місяць протягом 6-ти місяців набагато досяжніше, ніж мета заощадити 5000 гривень протягом року. Досягнувши короткострокової мети, Ви створите собі звичку економити та зможете продовжувати рухатися до своєї великої мети.
  2. Правило 24 годин. Уникайте придбання дорогих або непотрібних речей за імпульсом або в перший день зарплати. Для будь-якого несуттєвого товару чи імпульсивної покупки зачекайте 24 години перед покупкою. Якщо через 24 год Ви ще відчуваєте потребу у цій покупці, тоді можете купувати.
    Оцінюйте покупки відпрацьованими годинами на роботі, а не просто за вартістю. Ця тактика розумової математики допоможе Вам підходити до покупок осмислено. Візьміть суму за товар, який Ви хочете придбати, і поділіть його на погодинну заробітну плату. Наприклад, якщо Ви розглядаєте пару взуття за 500 гривень і заробляєте 100 гривень на годину, запитайте себе, чи варто це взуття відпрацьованих п’яти годин.
  3. Спробуйте один раз на тиждень провести без витрат. Ви можете спланувати безкоштовні заходи для себе та сім’ї, такі як день настільних ігор, перегляд фільму або відвідування парку.
  4. Плануйте своє харчування заздалегідь і дотримуйтесь списку під час покупки продуктів. Люди, які роблять покупки їжі за списком, витрачають набагато менше грошей, ніж ті, хто вирішує імпульсивно, що купувати, потрапляючи на продовольчий ринок чи супермаркет. Річна економія може легко скласти кругленьку суму.
  5. Перегляньте споживання електрики, води, газу. Встановлення енергозберігаючих ламп, скорочення споживання води за рахунок простих правил, утеплення оселі та встановлення енергозберігаючих вікон та інше може допомогти суттєво скоротити Ваші витрати.
  6. Почніть продавати. Майже 6 із 10 людей визнають, що зберігають понад 50 невикористаних предметів у себе вдома. Влаштуйте аудит ваших речей та виставте на продаж те, чим Ви не користуєтесь.

Та головне: нагадуємо про автоматичні накопичення на окремий рахунок або депозит в RB24. Це найпростіший і найефективніший спосіб заощадити.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.2 40.95
EUR
43.15 43.95
PLN
9.95 10.15

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.