Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Автокредитування юридичних осіб: тенденції минулого року та чи є попит у 2022 році – експерт РАДАБАНКу

22 Лютого 2022p.

Автокредитування завжди було популярним банківським продуктом. Щорічно зростає кількість реєстрацій нових автомобілів, у т. ч. рахунок банківських кредитів чи лізингу.

Які тенденції були характерні для минулого року і чи є попит на автокредитування у 2022 році розповідає Андрій Чорнобай, начальник департаменту активно-пасивних операцій корпоративного бізнесу АТ «АБ «РАДАБАНК», спеціально для Prostobiz.ua.

У другій половині 2021 року спостерігалася додаткова активність з автокредитування, пов’язана з очікуваним дефіцитом автомобілів та можливим зростанням ціни на нові автомобілі.

Підприємства намагалися встигнути викупити наявні моделі у дилерів, тому кількість звернень до банків зросла.

«Очікуємо, що 2022 рік повторить та покращить динаміку попереднього року. Після звикання до нових цін, після нормалізації курсу валют, після насичення майданчиків дилерів новими автомобілями, орієнтовно у другому кварталі 2022 року ринок знову проявлятиме активність, і банківські програми з автокредитування будуть природним інструментом для задоволення цієї потреби», – зазначає Андрій.

Загалом програми для автокредитування в усіх банках на сьогодні дуже схожі: передбачають початковий внесок, розбивку погашення кредиту на рівні суми, або надання адаптованого до бізнесу графіка погашення.

«Також з кожним роком все більше купуватиметься електромобілів. З великою ймовірністю цей ринок найближчим часом буде простимульований державою, і тут банки стануть затребуваним механізмом для реалізації цих програм», – резюмував Андрій Чорнобай.

За матеріалами Prostobiz.ua.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.3 41.05
EUR
43.55 44.3
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.