Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Чи брати зараз авто в кредит? — начальник департаменту роздрібного бізнесу РАДАБАНК Олена Яценко

27 Вересня 2019p.

Український авторинок плавно виходить із глибокої кризи останніх років. Спостерігається досить впевнене зростання попиту на нові авто, що не може не оживляти й кредитні пропозиції від українських банків. Наскільки стійка тенденція і на яких умовах зараз можна оформити позику на придбання нового автомобіля, розповідає Олена Яценко, начальник департаменту роздрібного бізнесу АТ «АБ «РАДАБАНК».

«Зростання ринку купівлі нових авто зумовлений кількома причинами: зміцненням гривні по відношенню до основних валют, появою на автомобільному ринку оновлених версій від виробників затребуваних марок, привабливими умовами фінансування з нульовою ставкою і так далі, — коментує Олена Яценко. — Кредитні пропозиції банків користуються великим попитом, тому вони постійно оновлюються, особливо за партнерськими програмами. Акцент зміщується або на мінімальні початкові витрати, або на привабливу відсоткову ставку по кредиту», — продовжила Олена.

Олена Яценко також зазначила, що не завжди низька процентна ставка — це дешевий кредит і потрібно враховувати усі фактичні витрати — комісії, страховки тощо з оформлення та обслуговування цього кредиту.

Начальник департаменту роздрібного бізнесу РАДАБАНК Олена Яценко розповіла, що нове законодавство щодо імпорту б/у авто і легалізація «евроблях», що набуло чинності наприкінці 2018 року, ще більше спонукали українців купувати старі машини.

«Але якщо раніше зростання ринку б/у авто був у всіх вікових групах авто, то в 2019 році збільшення відбувається за рахунок автомобілів у віці 8-10 років і старші. У сегментах б/у авто у віці до 7 років спостерігається або стагнація, або падіння»,  —  коментує Олена.

Суттєвого зростання в сегменті автокредитування до кінця року Олена Яценко не прогнозує.

«Ближче до грудня починається період дії спеціальних новорічних пропозицій від автосалонів і банків, тому традиційно друге півріччя є більш активним», —  підсумувала Олена Яценко.

 

За матеріалами Maanimo

https://maanimo.com/exclusive/142979-brat-li-sejchas-avto-v-kredit


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.