Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Чи потрібно підвищувати суми державних гарантій по вкладах фізосіб? — думка експерта РАДАБАНК

13 Січня 2020p.

Останній раз граничний розмір гарантованої суми вкладів змінювався у жовтні 2012 року та є на рівні 200 тис. грн. З того часу значно змінився  курс національної валюти, збільшились мінімальні суми заробітної плати, пенсії, соціальні виплати.

Дмитро Лаврушин, начальник управління розробки продуктів роздрібного бізнесу РАДАБАНК висловив свою думку, чи потрібно підвищувати суми державних гарантій по вкладах фізосіб та до якого розміру.

Дмитрий відзначив, що ще нижча сума гарантованого відшкодування, ніж в Україні, серед європейських країн є лише у Молдові та Косово.

«На першому етапі вважаю виправданим підвищення граничного розміру гарантованої суми вкладів до 500-600 тис. гривень. Збільшення гарантованої суми вкладів є однозначно позитивним сигналом для українських вкладників і сприятиме підвищенню рівня їхньої довіри до банківської системи у цілому», — додав Дмитро.

 

За матеріалами Prostobank

https://www.prostobank.ua/depozity/stati/nuzhno_li_povyshat_summy_gosudarstvennyh_garantiy_po_vkladam_fizlits_


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.