Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Чи вдарить скорочення обсягів грошових переказів по курсу — експерт РАДАБАНК

22 Травня 2020p.

Цього року через пандемію коронавірусу очікуються скорочення грошових переказів з-за кордону від наших заробітчан, за офіційними підрахунками Нацбанку близько $ 2,6 млрд. Такий провал у надходженнях може позначитися не тільки на купівельній спроможності українців, особливо в тих областях, де заробітчан найбільше, а й серйозно відіб’ється на курсі гривні та ВВП країни в цілому.

При цьому реальні цифри можуть бути ще більшими», — говорить Сергій Гнезділов, начальник департаменту по роботі на міжнародних ринках і грошового обороту РАДАБАНКУ.

У цифрах регулятора не враховані обсяги, які раніше працівники привозили з собою «у кишенях». А значить справжні обсяги падіння можуть бути куди сильніші. З огляду на неофіційні канали, падіння може скласти до $6 млрд.

«Невідомо, скільки заробітчан вирішили не повертатися в Україну на час карантину і залишилися за кордоном. Возити або передавати гроші вони поки не можуть, а значить, офіційна банківська статистика по переказах, може, значно і не зміниться. А ось за неофіційними каналами падіння може бути куди серйозніше — у звичайний час по них надходить ще приблизно стільки само, скільки офіційно декларує НБУ», — зазначив Сергій Гнезділов.

Причинами такого падіння є не тільки заборона на виїзд мігрантів, а й уповільнення економіки Польщі та інших країн, в яких працюють українські мігранти. Разом з тим, такі прогнози дуже залежать від подальшого розвитку епідеміологічної ситуації та карантину.

За матеріалами UBR


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.