Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Як змінилися фінансові звички українців — Заступник Голови Правління РАДАБАНКУ Юрій Бабаєв

20 Травня 2020p.

Два місяці карантину, що минули, повністю перевернули життя багатьох українців, і, звичайно, відбилися на їхньому матеріальному добробуті. А це означає, що фінансові звички населення за такий довгий строк теж змінилися. Заступник Голови Правління АТ «АБ «РАДАБАНК» Юрій Володимирович Бабаєв розповідає, які тенденції простежуються у поведінці вкладників, чи активніше українці стали брати кредити в банку, ніж в борг у знайомих, а також як змінилася кількість безготівкових операцій.

— За два місяці карантину частина населення втратила роботу і змушена скорочувати свої витрати, а брак коштів компенсувати тим, що брати в борг у родичів або друзів, — зазначає Юрій Володимирович. — Споживче кредитування трохи сповільнилося і звернень клієнтів-фізосіб стало менше. Але карантин — не тільки час втрат, а й час можливостей. Зараз ми спостерігаємо попит на кредитування під заставу нерухомості, коли клієнти, скориставшись вимушеним перебуванням вдома, брали кредит на ремонт житла.

Коли трапляється чергова криза, попит населення на готівкові кошти зростає, — продовжує Юрій Бабаєв. — Так сталося і цього разу — на період втрати роботи або зниження доходів роздрібний сегмент клієнтів повністю або частково знімає гроші з вкладів. Ми доклали максимум зусиль, щоб своєчасно забезпечити відділення валютою. У той же час ми залучили нових клієнтів з великими ВІП-вкладами. Ми вчили своїх клієнтів користуватися нашим каналом дистанційного обслуговування RB24, щоб мінімізувати користування готівкою. Для цього ми зняли кілька навчальних роликів і транслювали їх на своїх каналах комунікації.

Це дало свій результат — безготівкові операції значно збільшилися. Клієнти в основному оплачують комунальні послуги, поповнюють мобільних операторів, телебачення, інтернет, роблять перекази родичам, а також розраховуються у продуктових мережах та інтернет-магазинах.

За матеріалами Maanimo


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.