Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Депозит “Валютна гривня” від РАДАБАНКу тепер до 200 тис. грн в еквіваленті

29 Серпня 2023p.

Національний банк і надалі реалізовує оприлюднену Стратегію пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування. Відповідно до неї дії Національного банку у межах першого етапу пом’якшення валютних обмежень спрямовуватимуться, зокрема, на мінімізацію множинності обмінних курсів.

Так, із 29 серпня 2023 року Національний банк збільшив зі 100 тис. грн до 200 тис. грн в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців.

Тобто раніше діюча максимальна сума депозиту «Валютна гривня» збільшена. І ви можете придбати долари США чи євро за вигідним курсом за допомогою застосунку RB24 й примножувати власний капітал.

Придбайте долари США за вигідним курсом 37,037 грн.

Умови вкладу «Валютна гривня»:

  • Відсоткова ставка 0,1% річних;
  • Термін вкладу 3 місяці;
  • Мінімальна сума вкладу 100 доларів США/100 євро, максимальна – 200 000 гривень на календарний місяць на одного Клієнта (Постанова НБУ №18 від 24.02.2022р.)

Зауважте, умовами вкладу НЕ передбачено можливість автоматичної пролонгації, дострокового розірвання вкладу, часткового зняття коштів та поповнення депозитного рахунку. Відсотки нараховуються щодня, а виплата здійснюється в кінці терміну.

А також НБУ вперше з початку повномасштабної війни дав змогу банкам продавати безготівкову іноземну валюту населенню без підтвердження підстав чи зобов’язань для проведення такої операції. Відповідні операції здійснюватимуться за курсом, установленим банком, у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тис. грн в еквіваленті в одному банку. Такі зміни потребують технічної реалізації, тож очікуйте на додаткове повідомлення від РАДАБАНКу про введення нових правил.

Детальніше на сайті НБУ.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.45 41.15
EUR
43.5 44.2
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.