Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Для тих, хто любить море. У відділеннях РАДАБАНК — монети вітрильники і якір

14 Серпня 2019p.

РАДАБАНК представляє своїм клієнтам срібні монети на морську тематику Монетного двору Майєра (Німеччина). У наявності монети «Вітрильники Великої Чайної гонки 1866 року», «Вітрильник Фернана ду По» і якір «Попутного вітру!»

Дизайн монети «Вітрильники Великої Чайної гонки 1866 року» створено на основі живописного полотна відомого британського художника-мариніста Джека Сперлінга. На ньому зображені два парусники, що наближаються до фінішу у протоці Ла-Манш після тримісячної гонки «пліч-о-пліч». Їхні вітрила, наповнені вітрами, виконані з дивовижно реалістичним рельєфом.

Представлена монета виконана у новій технології Smartminting ©, що дозволяє створити на монетах безпрецедентно високий рельєф. Монети у дерев’яному футлярі й доступні вагою 8 г та 1 унція.

Монета «Вітрильник Фернана ду По» — португальського мореплавця часів Афонсу V (XV століття), дослідника узбережжя Західної Африки. Фернана ду По  вважається першовідкривачем кількох островів у Гвінейській затоці, зокрема острова Біоко, який до 1973 року носив ім’я Фернандо-По. Його ім’ям названі також кілька населених пунктів у Камеруні і Сьєрра-Леоне. Гора на відкритому їм острові згадується у віршованій казці «Айболить» Корнія Чуковського.

Срібна монета у дерев’яному футлярі Якір «Попутного вітру»! — справжня магія: мерехтіння деталей ідеального дизайну монети переміщується від канта до дивовижно рельєфного якоря ніби сонячний промінь, що ковзає уздовж крутих гірських хребтів. Монета також поєднує можливості новітньої технології Smartminting ©.

Емітентом монети стали Острови Кука, для яких найважливіші віхи в історії тісно пов’язані з мореплавством. Монета символізує романтичну еру відкриттів і наше бажання гарної погоди. Біля якоря на реверсі монети викарбувано побажання «Попутного вітру і сім футів під кілем!» — популярне серед мореплавців усього світу напуття, тост і вітання.

Монета з якорем викарбувана накладом усього 999 примірників на увесь світ, і вона є в відділеннях РАДАБАНК! Будемо раді бачити Вас в наших відділеннях та надамо консультації про будь-яку яку монету, що вас зацікавила.

  

АТ «АБ «РАДАБАНК» був першим в Україні офіційним постачальником ексклюзивних пам’ятних монет і банківських металів Австралійського монетного двору в місті Перт, продає оригінальні монети Польського монетного двору, а також має партнерські відносини з найбільшими монетними дворами світу. РАДАБАНК увійшов до трійки офіційних дистриб’юторів НБУ і є першим комерційним банком, в якому представлений найширший асортимент пам’ятних монет і сувенірної продукції Національного банку України.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.