Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Експерт РАДАБАНК Дмитро Лаврушин про реструктуризацію кредитів позичальників

13 Квітня 2020p.

Яка процедура проведення реструктуризації кредитів позичальників, доходи яких зменшилися через введення карантину? Чи є стандартні умови для її проведення або кожен випадок розглядається індивідуально? — розповідає Дмитро Лаврушин, начальник управління розробки продуктів роздрібного бізнесу РАДАБАНК.

— Одна з основних цілей нашого банку — встановлення з клієнтами довгострокових і взаємовигідних відносин, заснованих на розумінні потреб і індивідуального підходу до їх задоволення.

Розуміючи ситуацію, що склалася у зв’язку з введенням карантину, банк застосовуватиме особливий режим обслуговування кредитів фізосіб для клієнтів-позичальників, які зазнають фінансових труднощів і не здатні обслуговувати кредити з визначеним у договорі графіком.

Відповідно до рекомендацій Національного банку України в АТ «АБ  «РАДАБАНК» розроблено стандартну процедуру реструктуризації строкових кредитів фізосіб. Відповідно до цих рекомендацій реструктуризація проводиться для кредитів, які не були визнані дефолтними станом на 1 березня 2020 року. Для розгляду банком можливості здійснення реструктуризації клієнту необхідно подати відповідну заявку. Реструктуризація полягає у відстроченні оплати протягом 3-х місяців основного боргу (тіла кредиту). Відсотки і щомісячна комісія відстрочення не підлягають і сплачуються згідно з укладеним договором.

Також Дмитро Лаврушин зазначив, що реструктуризація — це не скасування заборгованості, а відстрочка виконання зобов’язань. У свою чергу банк продовжує в повному обсязі виконувати свої зобов’язання перед клієнтами. «Ми впевнені, що відстрочка сплати боргу за кредитом дасть можливість нашим клієнтам менш болісно пережити тимчасові фінансові труднощі», — резюмував Дмитро.

За матеріалами Prostobank


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.