Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Як успадкувати депозит у банку — Олександр Журавльов, начальник загальноправового відділу РАДАБАНК

22 Жовтня 2019p.

Як у разі смерті вкладника правонаступники можуть дізнатися про те, у якому саме банку вкладник розмістив свій депозит, якщо вони не мають такої інформації або договір вкладу втрачено, — розповідає начальник загальноправового відділу РАДАБАНК Олександр Журавльов.

Відповідно до норм Закону України «Про банки та банківську діяльність» інформація про банківські рахунки є банківською таємницею і самостійно спадкоємці не можуть отримати від банку інформацію про наявність чи відсутність банківського вкладу, оформленого на iм’я вкладника.

Таку інформацію банк може надати виключно на відповідний запит нотаріуса до закінчення 6-місячного строку від дня смерті спадкодавця з проханням зробити відповідний запит банку чи банкам про вклади спадкодавця та відкрити спадкову справу.

«Банк зобов’язаний надати  інформацію за запит нотаріуса, і як тільки у банку стане відомо про смерть вкладника (із врахуванням додаткового підтвердження смерті), усі його рахунки буде заблоковано до приходу спадкоємця», — зазначає начальник загальноправового відділу РАДАБАНК Олександр Журавльов.

 

За матеріалами Prostobank

https://www.prostobank.ua/depozity/stati/kak_unasledovat_depozit_v_banke


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.