Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Як вплине відставка Смолія на курс долара — експерт РАДАБАНК

02 Липня 2020p.

Вчора Голова НБУ Яків Смолій написав заяву про відставку. Наш експерт, начальник департаменту по роботі на міжнародних ринках і грошового обігу АТ «АБ «РАДАБАНК» Сергій Гнезділов коментує ситуацію та розповів, що сьогодні відразу після відкриття міжбанківського ринку курс долара почав зростати та дійшов до 27,2 грн/дол. та припускає, що Нацбанк продав сьогодні приблизно $100 млн.

 «Курс почав зростати ще вчора ввечері, але це було незначне зростання – 5–10 копійок. Очевидно, хтось уже мав дані про майбутню відставку,  — коментує Сергій та нагадує, що Яків Смолій кілька років обіймав свій пост. — Його поведінка і поведінка Нацбанку загалом була прогнозованою. Усі останні місяці облікову ставку постійно опускали і, найімовірніше, її залишать у вересні на рівні 6% – це теж прогнозовано. Тобто економіка ставала більш передбачуваною, ніж, скажімо, п’ять років тому. Тому відставку голови Нацбанку сприйняли так емоційно», — додає  начальник департаменту по роботі на міжнародних ринках і грошового обігу АТ «АБ «РАДАБАНК».

Сергій Гнезділов впевнений, що ця найсильніша новина за останні три місяці активізує спекулянтів, які захочуть скористатися ситуацією та заробити. «Але ринок сягнув позначки 27,2 і заспокоївся. Я думаю, це поки межа», — підкреслив Сергій Гнезділов. Він зазначив, що Міжнародний валютний фонд може тимчасово зупинити співпрацю з Україною. «Тепер інші актуальні питання: кого призначать, як проголосує Верховна Рада, проголосує з першої спроби чи ні, чи буде ця нова людина досить відомою й авторитетною. Коли всі зрозуміють, що Нацбанк —  стабільна структура, і для економіки немає загроз, курс припинить коливання».

Сергій Гнезділов зазначив, що й раніше очікували підняття курсу вище за 27 грн, але що буде фактором — не знали, та констатує, що МВФ на період, коли змінюється керівництво фінансових структур країни, зазвичай зупиняє співпрацю.

«Думаю, до призначення нового голови Нацбанку жодних активних дій не буде. Цей фактор також впливає на поведінку інвесторів, тому що це ризик. Інвестори бояться таких ризиків. Але щойно картина стане зрозумілою, і співпрацю з МВФ відновлять, і інвестори заспокояться, і ринок стабілізується», — резюмував Гнезділов.

За матеріалами GORDONUA


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.