Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Яка ситуація на ринку кредитування бізнесу з метою придбання нерухомості? — експерт РАДАБАНК

27 Липня 2020p.

2020-й рік додав додатковий ризиковий фактор в ринок нерухомості — це пандемія і пов’язані з нею карантинні заходи. І це найбільш гостро позначилося на секторах, які безпосередньо пов’язані з нерухомістю, а найгостріше — на бізнесах з надання послуг, пов’язаних з перебуванням людей в цій нерухомості, — це торгові центри, салони, підприємства сфери громадського харчування, готелі та ін. Припинився грошовий потік з оренди, торгові центри закрилися. Орендарі змушені були покинути площі. Офісні співробітники були відправлені на віддалені робочі місця і бізнес-центри також стали порожніми.

Як розвиватимуться події з кредитування придбання комерційної нерухомості далі, розповідає Андрій Чорнобай, начальник департаменту активно-пасивних операцій корпоративного бізнесу РАДАБАНК.

Невизначеність щодо подальшого розвитку цієї ситуації залишається. І вся ця невизначеність чинитиме тиск на вартість нерухомості. Очікування негативних факторів збережеться протягом усього року.

Тому пожвавлення сегменту кредитування бізнесу на придбання об’єктів нерухомості малоймовірно. В умовах наявності факторів падіння ціни на нерухомість, банки не нарощуватимуть кредитний портфель у цьому напрямку.

На потенційно падаючому ринку виникатимуть нечисленні угоди на викуп цікавих об’єктів нерухомості за низькою вартістю. Також будуть можливі угоди з позичальниками з кризового стійких галузей на придбання необхідних їм об’єктів нерухомості. Але в цілому ринок кредитування бізнесу з метою придбання комерційної, адміністративної або виробничої нерухомості у цьому році розвитку не отримає. Але, як би не складалася нинішня ситуація, нерухомість — як житлова, так і нежитлова — залишається одним з найбільш бажаних видів забезпечення при кредитуванні.

За матеріалами Prostobiz.ua


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.