Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Кредити аграріям від РАДАБАНКу та які продукти пропонують у сегменті агро

28 Серпня 2021p.

Банки, що працюють у сегменті агро, активно розробляють кредитні продукти, що дозволяють агропідприємствам отримати фінансування на купівлю землі, сільгосптехніки та добрив. РАДАБАНК, як банк, що увійшов у трійку лідерів банківського ринку в номінації «Аграрний банк» за версією журналу БІЗНЕС, постійно удосконалює та розширює продуктову лінійку для агробізнесу, насамперед, щоб задовольнити потреби Клієнтів. Однак сьогодні аграрії все ще скаржаться на те, що їм важко отримати фінансування від банківських установ. Чи це так насправді та які продукти пропонує банк аграріям розповідає Андрій Чорнобай, начальник департаменту активних операцій корпоративного бізнесу АТ «АБ «РАДАБАНК» спеціально для Maanimo.

«Основна проблема роботи з більшістю дрібних та середніх сільгоспвиробників – низький рівень ведення фінансових документів та неготовність надавати банку інформацію (у тому числі заповнювати форми банку на отримання кредиту). Якщо узагальнено, то з боку банку головною проблемою роботи з аграріями є низький рівень фінансового менеджменту позичальника», – відмічає Андрій.

Другою проблемою є офіційне відображення ведення бізнесу. У дрібних с/г виробників (найчастіше) значна частина врожаю продається за готівковий розрахунок, який не відображується у звітності, зменшує обсяги виторгу і, відповідно, знижує офіційну платоспроможність позичальника.

У великих сільгоспвиробників інша проблема. Найчастіше вони входять до групи підприємств у схемі виробник-переробка-трейдер. Саме тому їх звітність містить внутрішньо групові обов’язки, які ускладнюють оцінку платоспроможності підприємства та роблять його залежним від фінансового стану всієї групи в цілому.

На сьогодні РАДАБАНК пропонує аграріям класичний пакет послуг у вигляді:

  • Кредитних ліній на поповнення обігових засобів на сезон;
  • Кредитів на придбання сільгосптехніки;
  • Авалювання векселів (під заставу);
  • Програми фінансування «Доступні кредити 5-7-9%»;
  • Компенсації процентів за кредитом (у рамках співпраці з Мінагрополітики);
  • Компенсації вартості нової придбаної техніки українського виробництва (у рамках співпраці з Мінагрополітики).

«Ми постійно вдосконалюємо продуктову лінійку для аграріїв та знаходимо індивідуальні вигідні пропозиції для кожного Клієнта, відповідно до потреб підприємства», – підкреслив Андрій Чорнобай.

За матеріалами Maanimo.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.45 41.15
EUR
43.5 44.2
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.