Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

На що може розраховувати український МСБ? – експерт РАДАБАНКУ

17 Травня 2021p.

Українська економіка досі не може оговтатися після тривалого локдауну та фінансової кризи, спричиненої ковідом. І хоча фінансове становище країни потроху поліпшується, про повне “одужання” говорити ще зарано. Щоб стимулювати розвиток економіки, українські банки готові надавати доступні кредити для представників бізнесу, а також покращувати свої послуги за рахунок глобальної діджиталізації. Які продукти банки зараз пропонує малому та середньому бізнесу та які тренди будуть актуальними до кінця року, Banker.ua розповів Андрій Чорнобай, начальник Департаменту активних операцій корпоративного бізнесу АТ «АБ «РАДАБАНК».

На даний момент основними послугами для МСБ є:

  • відкриття та ведення поточних рахунків в національній або іноземній валюті за допомогою системи «WEB-банкінг» або через програмний комплекс «Клієнт-Банк», випуск і обслуговування корпоративних карток, обслуговування зарплатних проектів;
  • документарні послуги та операції: акредитив, інкасо, аваль, банківські гарантії;
  • розміщення вільних коштів на депозитних рахунках;
  • фінансування бізнесу через такі продукти, як овердрафт, кредитна лінія на поповнення обігових коштів, кредит на придбання основних засобів, факторинг;
  • підписання договору про співробітництво з Фондом розвитку підприємництва та підключення до державних програм з мікрокредитування, рефінансування та до програми «Доступні кредити 5-7-9%». І, відповідно, створення нових продуктів для реалізації цих програм з нашими клієнтами.

Основний тренд бізнесу — це мінімізація фізичного контакту Постачальника та Покупця. Торгівля переходить в мережу інтернет, на електронні ринки та у соціальні мережі. Для доставки товарів Покупцю створюються нові служби доставки. Застосовуються системи самообслуговування та безготівкових розрахунків.

Це все призводить до адаптації класичних банківських продуктів до сьогоденних реалій. До створення систем дистанційного обслуговування та надання послуг. Основний тренд банківського кредитування 2021 року — це його автоматизація, скорочення часу на прийняття рішення та доступність кредитування за рахунок державних програм підтримки.

Кардинально нічого не зміниться. Буде потреба в банках, як в центрах обслуговування грошового обігу. Буде потреба в фінансуванні бізнесу у вигляді овердрафтів, кредитних лініях та факторингу. Але за рахунок розвитку технологій та систем автоматизації прийняття рішень ці продукти будуть оброблятися швидше та з меншим пакетом документів (через доступ до необхідної інформації за допомогою державних сервісів). Можливо, клієнту МСБ вже на вході будуть доступні в пакеті всі банківські послуги з автоматично розрахованими лімітами.

 

Побачити зміст та замовити електронну версію 4-го номеру журналу Банкер | ТОП СЕО та фаундерів банків до 40 років можна за цим посиланням.

Також підписуйтесь на телеграм-канал Banker, та читайте тільки корисний та цікавий контент.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.4 41.1
EUR
43.45 44.15
PLN
10 10.2

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.