Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Начальник управління розробки продуктів роздрібного бізнесу АТ «АБ «РАДАБАНК» Дмитро Лаврушин — про перспективи вкладів у валюті

17 Липня 2019p.

Доларові депозити в Україні традиційно вважаються надійнішими за гривневі. Американська валюта менш схильна до девальвації, та й тримати на своєму рахунку  долари багатьом українцям здається спокійнішим навіть з психологічної точки зору, незважаючи на те, що ставки по доларових вкладах не відрізняються привабливістю.

Дмитро Лаврушин розказав Maanimo про свій погляд на доларові вклади і перспективи цього продукту найближчим часом.

— Середня ставка за доларовими депозитами перебуває нижче позначки в 4%. Наскільки це відображає фінансові реалії?

— Якщо говорити про середню ставку за доларовими депозитами, то її, більшою мірою, формує як український, так й іноземний ринок. Також на ставки впливає макроекономічна ситуація в країні. Встановлена ​​процентна ставка по доларових депозитах цілком відображає стан фінансового ринку.

— Як коливання курсу відображаються на процентній ставці по доларових депозитах? Недавнє зміцнення гривні призведе до якоїсь корекції?

— Середні ставки по валютних депозитах досить стабільні протягом минулого та поточного років. Для того, щоб коливання курсу вплинули на процентну ставку, вони повинні бути суттєві. Не думаю, що незначне зміцнення гривні призведе до якоїсь корекції доларових процентних ставок.

— Якщо брати співвідношення доларових і гривневих вкладів у вашому портфелі, яке воно зараз? Українці все ще готові зберігати гроші у валюті, незважаючи на низьку прибутковість?

— З точки зору прибутковості, валютні депозити менш привабливі, ніж гривневі, але вони повністю захищають вкладника від девальваційних ризиків. Клієнти АТ «АБ« РАДАБАНК» як і раніше розміщують частину своїх коштів на валютні депозити. Співвідношення портфеля доларових і гривневих вкладів в АТ «АБ «РАДАБАНК» становить 47% / 53%.

— Ваш прогноз щодо розвитку доларових вкладів в Україні до кінця 2019 року.

— За даними НБУ валютні портфелі банків протягом 2019 роки не показували ні значного зростання, ні значного зниження. Вважаю, що ця тенденція збережеться до кінця року.

 

За матеріалами Maanimo https://news.maanimo.com/experts/chto-budet-s-dollarovymi-depozitami-24799


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.65 46.35
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.