Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

НБУ та РАДАБАНК рекомендують: купуйте та сплачуйте онлайн на перевірених сайтах!

13 Серпня 2020p.

З розвитком онлайн-сервісів, які передбачають розрахунки платіжною карткою, з’являються нові різновиди шахрайства, у тому числі при розрахунках в інтернет. Без знання азів інформаційної та фінансової безпеки держатель картки ризикує стати жертвою шахраїв і втратити гроші. РАДАБАНК сьогодні розкаже про те, як безпечно купувати в інтернет.

  1. Здійснюйте покупки на перевірених сайтах або ретельно перевіряйте нові сайти, на яких плануєте здійснювати розрахунки карткою, бо шахраї через підробні сайти можуть викрасти всю інформацію по Вашій картці та обнулити її. Сайти, які приймають онлайн платежі мають бути захищеними, для цього в стрічці адреси вони мають містити https:// та значок «Замочок». На сайті мають бути значки захисту онлайн покупок від платіжних систем — Verified by Visa та Mastercard Secure code.
  2. Додатково перевірте відгуки на сайт через пошукові системи. Перевірити сайт можна за допомогою спеціального сервісу Кіберполіції або сервісу Асоціації «ЄМА».
  3. Якщо ж випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті, негайно дзвоніть на гарячу лінію банку за телефоном, вказаним на звороті картки.

Якщо Ви зрозуміли, що потрапили в руки шахраям через фішинговий сайт, повідомте про це Кіберполіцію.

Заяву в Кіберполіцію можна лишити тут або зателефонувавши за номером 0 800 505 170.

#ШахрайГудбай


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.