Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Нові пам’ятні монети від НБУ вже в РАДАБАНКу

12 Грудня 2022p.

Від сьогодні в РАДАБАНКу Ви можете придбати новинки від НБУ – пам’ятну медаль «Український національний музей у Чикаго» та пам’ятну монету «Надання статусу країни-кандидата на членство в ЄС».

Пам`ятна медаль «Український національний музей у Чикаго» присвячена музею-архіву, створеному зусиллями кількох поколінь емігрантів як оберіг духовної спадщини українського народу, який репрезентує українську історію та культуру на американському континенті від козацької доби до новітньої історії.

На аверсі медалі розміщено стилізовану композицію, що символізує шанобливе і трепетне ставлення до української спадщини, яка зберігається в музеї – руки, що підтримують логотип музею, над яким гілка калини.

На реверсі медалі на дзеркальному тлі урбаністичного пейзажу міста зображено будівлю музею.

В РАДАБАНКу представлена медаль з нейзильберу, вартістю 5 гривень, діаметром 35 мм.

Пам`ятна монета, присвячена наданню Україні статусу кандидата на вступ до ЄС, є свідоцтвом того, що отримання такого статусу – один із важливих результатів нашого багаторічного євроінтеграційного шляху. Саміт Європейської ради, який відбувся 23 червня 2022 року, став історичним, а позитивне рішення лідерів Європейського Союзу свідчить про солідарність з Україною у цей складний для нашої країни час.

На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено: стилізоване зображення європейського континенту, ліворуч від якого декоративний елемент у вигляді мозаїчного декору, що символізує різноманіття народів, культур, свободу вибору власної долі, відсутність формальних кордонів; на європейському континенті виділено контури України, яка, ніби пазл, доповнює цілісність Європи та «повертається» додому, де завжди опосередковано була присутня, починаючи з династичних зв’язків Київської держави.

На реверсі монети на тлі стилізованих тризубів розміщено карту України, оздоблену стилізованим національним орнаментом вишивки, обрамлену дванадцятьма зірками, що символізують народи Європи в єдності.

У РАДАБАНКу Ви можете придбати монету з нейзильберу, номіналом 5 гривень, масою 16,54 г в сувенірній упаковці.

Зверніться до найближчого відділення РАДАБАНКу, щоб вже зараз придбати монету, яка Вам потрібна для доповнення власної колекції.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.15 40.9
EUR
43.6 44.35
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.