Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

«Ой у лузі червона калина» – друга пам’ятна монета від НБУ в РАДАБАНКу

19 Липня 2022p.

18 липня НБУ презентував другу пам’ятну монету, що вводиться в обіг з початку війни та яку вже незабаром можна буде придбати в РАДАБАНКу.

«Ой у лузі червона калина» – монета присвячена українській пісні, яка після нападу російських військ зазвучала з новою силою та стала новим символом протистояння російській військовій агресії.

Пам’ятні монети «Ой у лузі червона калина» продовжують нову серію «Безсмертна моя Україно». Дизайн їх розробив київський художник Дмитро Кривонос.

На аверсі монет у центрі розміщено стилізовану символічну композицію, на якій захисники різних поколінь: козак, січовий стрілець і сучасний воїн Збройних Сил України підіймають калину – опоетизований символ України, крона якої нагадує абриси кордонів нашої Батьківщини.

На реверсі монет у центрі зображено гілку з листком і ягодами калини.

У РАДАБАНКу представлені монети номіналом 5 гривень, виготовлені з нейзильберу масою 16,5 г, в сувенірній упаковці, а також монети номіналом 10 гривень, виготовлені зі срібла масою 31,1 г, у стандартній упаковці від НБУ.

Вже наприкінці тижня Ви матимете змогу придбати монети у відділеннях РАДАБАНКу міста Київ, а за 2-3 тижні ми здійснимо їх доставку до відділень інших регіонів України.

За більш детальною інформацією щодо придбання монети звертайтесь до контакт-центру за телефоном: 0 800 500 999.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.2 40.95
EUR
43.5 44.25
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.