Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Перспективи мікрокредитування для розвитку бізнесу — експерт РАДАБАНК

14 Липня 2020p.

Малий і середній бізнес — фундамент розвитку економіки і є найбільш привабливим для співпраці через його гнучкість. Але є й інший бік медалі: малий бізнес так само гостро реагує і на зміну ситуації на ринку.

Яка ситуація на ринку мікрокредитування сьогодні, розповідає начальник департаменту активно-пасивних операцій корпоративного бізнесу РАДАБАНК Андрій Чорнобай.

— Введення обмежувальних заходів для боротьби з поширенням коронавірусу стало серйозним негативним фактором і випробуванням для бізнесу, з якого не всім підприємствам, і особливо з сегменту малого бізнесу, вдалося вийти без втрат. Але ринок кредитних ресурсів, що подешевшали, та активна участь держави у питаннях розвитку економіки й підприємництва в Україні дають впевненість у швидкому відновленні й подальшому активному росту кредитних портфелів.

Андрій Чорнобай зазначає, що попит на кредитування бізнесу зростає і 2020-й рік не буде винятком. «Для цього є всі передумови — значне зниження процентних ставок за кредитами, розвиток державних програм здешевлення вартості кредитів, програм щодо компенсації витрат суб’єктів підприємницької діяльності та ін. В умовах зростаючого попиту в кращу сторону змінилися вимоги до позичальників з боку державних програм, в яких пом’якшилися умови отримання компенсацій, збільшилися максимально допустимі суми компенсації. Відповідно і покращилися кредитні пропозиції з боку банку», — розповідає Андрій Чорнобай.

Пільгові програми кредитування дають свій ефект. Начальник департаменту активно-пасивних операцій корпоративного бізнесу РАДАБАНК зазначає, що позичальники активно намагаються брати участь у всіх можливих програмах зі здешевлення фінансування й тим самим покращують свій фінансовий стан.

На сьогодні найбільш затребуваним видом кредитування є поповнення оборотних коштів у формі короткострокових кредитних ліній або овердрафтів. «Отримавши доступ до недорогих ресурсів, багато підприємств нарешті зважаться на оновлення й модернізацію своїх основних засобів. Тому ми прогнозуємо збільшення частки довгострокових кредитів і появу нових напрямків діяльності у наших клієнтів», — резюмує начальник департаменту активно-пасивних операцій корпоративного бізнесу РАДАБАНК Андрій Чорнобай.

 

За матеріалами Prostobiz.ua


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.