Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Що дасть клієнтам банків перехід на міжнародний стандарт номеру банківського рахунку IBAN — експерт РАДАБАНК

04 Грудня 2019p.

З 13 січня 2020 року усі клієнтські рахунки повинні бути переведені на новий міжнародний стандарт. У чому переваги змін для клієнтів розповідає начальник операційного департаменту РАДАБАНК Надія Ященко.

— IBAN від самого початку став використовуватися для спрощення та прискорення обробки міжнародних платежів у державах Європейського cоюзу. Тому впровадження IBAN в Україні дає можливість впорядкувати український платіжний простір  з європейським та сприятиме спрощенню оплати рахунків та обміну платіжною інформацією.

Завдяки впровадженню IBAN було скорочено кількість реквізитів, таким чином вводити у платіжний документ розрахункові реквізити стало зручніше. Одночасно зменшується вірогідність помилки, бо IBAN можна перевірити на коректність відразу в момент введення номера відправником та попередити про помилку, а не у той момент, коли банк-отримувач не зміг коректно опрацювати ваш платіж. А значить, зменшиться кількість розслідувань по помилкових платежах.

У подальшому використання IBAN також сприятиме модернізації системи електронних платежів Нацбанку, зокрема було уже анонсовано можливість використання QR-кодів, які міститимуть інформацію про IBAN, для здійснення платежів, оплати рахунків комунальних послуг і тому подібне.

 

За матеріалами Prostobank

https://www.prostobank.ua/depozity/stati/chto_dast_klientam_bankov_perehod_na_mezhdunarodnyy_standart_nomera_bankovskogo_scheta_iban


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.